Obavijesti

Sport

Komentari 10

Što s dvoranama?: Moraju spasiti dvije milijarde kuna

Što s dvoranama?: Moraju spasiti dvije milijarde kuna
11

Dvorane, da bi se isplatile, moraju biti ispunjene stotinjak dana na godinu, a koncesionari i vlasnici obećavaju da će tako i biti. Malo sporta i glazbe...

VIDEO

Ne, ja se uopće ne brinem, veliki sam optimist. Arena Zagreb bit će isplativa, dva dana nakon završetka rukometnog SP-a siguran je Zdenko Antunović, direktor Arene. U dvorane je prije SP-a uloženo oko dvije milijarde kuna, a sada bi mogle propasti.
- I što će sad biti s našim dvoranama? Trebaju biti 200 dana u godini u funkciji da bi se isplatile, a to je teško očekivati - pitali su se građani, čim je završio SP. Antunović, smireno, tvrdi da neće biti nikakvih problema.
- Mi još ne možemo znati koliko će stajati dnevno održavanje Arene u 'hladnom pogonu’. Ali, već se nekoliko američkih i njemačkih tvrtki javilo na natječaj za sudjelovanje u poslovanju dvorane. Te tvrtke surađuju s mnogo poznatih pjevača, sportaša, stranih klubova i oni bi mogli pomoći da Arena živi stalno. Evo, već su dogovoreni koncerti Zdravka Čolića, Beyonce, Depeche Mode, Londonske filharmonije. Imamo i nekoliko upita za sajmove, bit će tu i dobrih utakmica. Ove, prve godine bili bismo zadovoljni sa 100 priredbi, a poslije ćemo dostići i tih 200 - uvjeren je Zdenko Antunović.
- Najavljujem dva velika imena u Spaladium Areni, ali ne smijem otkriti tko su - rekao je Troy Flynn, prvi čovjek Global Spectruma, američke tvrtke koja ima koncesiju nad splitskom Arenom. Spaladiumu je za preživljavanje dovoljno stotinjak “evenata” na godinu, prve godine, jasno, bit će ih manje.
- Bude li ih 60, bit će dobro - dodao je Flynn, čija je tvrtka suvlasnik NBA momčadi Philadelphije ’76ers. A kako će od splitskih momčadi u novoj dvorani igrati samo KK Split, koji sadašnjom kvalitetom ne može privući više od tisuću ljudi, očekuje se da bi povezanost vlasnika s NBA-om mogla donijeti kvalitetna pojačanja u Split. Time i publike i, naravno, - zaradu.
- Sve te tvrtke s kojima bismo mogli surađivati brinu o 500 svjetskih dvorana. Zato, ne treba brinuti, štoviše. Bit će puno lijepih priredaba - kaže Antunović.

U SPLITU BLANKA, THOMPSON I ŠOU NA LEDU
Spaladium Arena, u kojoj će uskoro igrati i košarkaši Splita, ugostit će Blanku Vlašić i skakački miting. Sigurno je da će u novoj dvorani Splićani uživati i u šou Disneyland na ledu, a zadnjih dana opet se počelo pregovarati s Thompsonom, koji će sigurno ispuniti tribine.

NAJVEĆI PROBLEM - GRIJANJE
O zadarskome Višnjiku brine Grad. Dvorana se grije na struju, što radikalno povećava troškove. Zahvaljujući košarkašima, tribine su uvijek pune.

CIBONA, ZAGREB, ČOLIĆ, BEYONCE I - VELIKI SAJMOVI
Košarkaši Cibone u drugome krugu Eurolige mogli bi, vjerojatno protiv CSKA, igrati u Areni, a važne europske utakmice tu će igrati i rukometaši CO Zagreba. Koncerti Beyonce i Depeche Modea mogli bi biti rasprodani, a već se pregovara i o velikim sajmovima.

OSJEČANI JOŠ NE ZNAJU ŠTO ĆE
Osječka je dvorana trenutačno zaključana jer se još ne zna tko će njome upravljati. U svakom slučaju, od 15. veljače koristit će je osječki sportaši.

TENISAČI 'POMAŽU' POREČU
Porečka je dvorana mala pa ju je i lakše održavati, ali problem bi mogla biti njezina iskoristivost. No za početak, tamo će se igrati Davis Cup susret.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union