Obavijesti

Sport

Komentari 6

Stoke doveo Jesea pa postao klub s najviše osvajača LP-a!

Stoke doveo Jesea pa postao klub s najviše osvajača LP-a!
1

Jesea Rodrigueza uspoređivali su s Cristianom Ronaldom, no Mourinho ga nije volio. Nije se naigrao niti u PSG-u, a sad će na posudbi u Stokeu dobiti priliju da oživi karijeru

VIDEO

Do prije nekoliko godina o takvom paklenom napadu nitko u Stokeu nije niti pomislio sanjati. Bojan Krkić (26) selio se između svlačionica Barcelone, Rome i Milana, Xherdan Shaqiri (25) nosio je dres Bayerna i Intera, a Jesea Rodrigueza (24) uspoređivali su u Realu s njihovom najvećom zvijezdom Cristianom Ronaldom.

Sada su svi tu, u Stokeu. Bojan je došao još 2014., Shaqiri prije dva ljeta, a sad je Jese posuđen od PSG-a. Na papiru to je napad s kojim se napada i Liga prvaka.

Dolazak španjolskog napadača ujedno znači da je Stoke momčad koja u Premier ligi ima najviše igrača koji su osvajali Ligu prvaka. Uz Jesea to su Darren Fletcher (Manchester United), Bojan Krkić (Barcelona), Xherdan Shaqiri (Bayern München) i Ibrahim Afellay (Barcelona).

Iza Stokea su Chelsea (četiri pobjednika), Manchester City (tri), Manchester United (dva) te Arsenal i Liverpool (po jednog).

Međutim, to tek treba vidjeti i na terenu jer švicarski Albanac nije ni blizu igrača, koji je prije pet godina bio jedan od najboljih mladih nogometaša svijeta, a isto vrijedi i za Krkića, koji je ovo proljeće bio na posudbi u Mainzu.

No ako se sve posloži i Jese, Bojan i Xherdan ulove formu otprije koju godinu, Stoke bi ove sezone mogao biti hit Premiershipa.
Jese, da je sve bilo kako je trebalo biti, danas bi bio u prvoj momčadi Reala. Osvojio je dvije Lige prvaka s 'kraljevima', ali nije imao ulogu, koja bi bila proporcionalna njegovom talentu.

Za prvu momčad je debitirao s 18 godina, no Mourinho ga nije volio. 

- Pozicija koju Jese igra u B momčadi ne postoji u seniorskoj ekipi. Nemam ga gdje staviti - govorio je Mourinho.

Jese je nastavio trpati za B momčad te je zabio 22 gola u jednoj sezoni nadmašivši dotadašnji rekord velikog Emilija Butragena iz 1984., koji je postigao 21 pogodak.

Kad je konačno uhvatio kontinuitet u prvoj momčadi teško je stradao. U utakmici Lige prvaka protiv Schalkea 2014. Sead Kolašinac mu je u jednom duelu potrgao ligamente koljena, a Jese je pauzirao čak devet mjeseci. 

U ljeto 2016. Real ga je prodao PSG-u gdje se Rodriguez također nije naigrao, a pariški klub na proljeće ga je poslao na posudbu u Las Palmas.

- Da nije bilo te ozljede siguran sam da bih bio član prve postave Reala - rekao je Jese.

Danas je u Stokeu i nada se da će oživjeti karijeru i vratiti se u Real. Debitirati bi mogao već u subotu protiv Arsenala. A među "topnicima" ga čeka baš Kolašinac, koji je ovo ljeto prešao u Arsenal.

Valjda se neće ponoviti povijest jer Jese zaslužuje drugu priliku...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.