Obavijesti

Sport

Komentari 29

Strava u Brazilu! Mladi igrači Flamenga poginuli na spavanju

Strava u Brazilu! Mladi igrači Flamenga poginuli na spavanju
12

Vatra je članove mlade selekcije brazilskog velikana uhvatila na spavanju u trening-kampu u Rio de Janeiru. Šestorica igrača i četiri zaposlenika su preminula, a još trojica su ozlijeđena. Još se ne zna uzrok požara

VIDEO

Desetorica članova brazilskog velikana Flamenga poginula su u požaru koji je izbio u trening-kampu u Rio de Janeiru u petak rano ujutro. Među poginulima su šestorica mladih igrača i četiri zaposlenika kluba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:35

Trojica igrača su ozlijeđena, a O Globo javlja da su prevezeni u bolnicu Lourenço Jorge. Riječ je o Emanoelu Gomesu (14) koji je u Rio stigao prije tri godine iz Fortaleze, Franciscu Diogu (15) i Jonathanu Cruzu Venturi (15). Jonathan je u najtežem stanju, opečeno mu je 40 posto tijela.

Požar je izbio u petak u 5:10 ujutro po lokalnom vremenu dok su igrači od 14 do 17 godina spavali u klupskom kampu Ninho de Urubu, a vatrogasci su ga ugasili tek dva sata i 20 minuta kasnije.

Uzrok još nije poznat, a lokalni mediji javljaju kako je pristup mjestu otežan zbog nevremena koje je pogodilo taj dio grada u srijedu navečer. Ne zna se je li ono povezano s izbijanjem požara.

People wait for information at Flamengo training centre after deadly fire in Rio de Janeiro
People embrace in front of Flamengo training center after deadly fire in Rio de Janeiro

Trening-centar u Ninho de Urubuu proširen je prije samo dva mjeseca.

Flamengo je peterostruki prvak Brazila na seniorskoj razini i aktualni viceprvak, a za njega je od 2014. do 2015. igrao bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva. Osim nogometne, ima i košarkašku, odbojkašku, veslačku i plivačku sekciju.

Fire truck is seen at Flamengo training centre after deadly fire in Rio de Janeiro

Šokantnu vijest na Twitteru je prokomentirao igrač Real Madrida Vinícius Júnior, koji je još prošle godine nastupao za crveno-crni klub s Maracane.

"Kakva tužna vijest! Molimo se za sve! Snaga, snaga i snaga", napisao je 18-godišnji napadač.

"Kakva tragedija za navijače Flamenga. Kakav je šok primiti takvu vijest na drugoj strani svijeta, koja je bila fatalna. Neka Bog utješi obitelji koje su izgubila djecu, unuke, braću, nećake, rođake. Dječake koji su sanjali o budućnosti kako bi pomogli svojim obiteljima", napisao je Zico (65), legendarni nogometaš kojemu je Flamengo matični klub.

"Ovakva tragedija ne može proći nezapaženo, životi su izgubljeni. Neka navijači crveno-crnih pronađu snagu i vjeru kako bi prebrodili ovaj trenutak", dodao je.

Dres Flamenga nosio je i Romário (53), i to u dva navrata 1990-ih.

"Kakva tužna vijest o požaru u trening-kampu Flamenga. Suosjećam s obiteljima mladih ljudi i Flamengom. Prekinuti su snovi, a obitelji su uništene", napisao je na Twitteru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...
KAOS U TURSKOJ

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...

Nigerijac je postao pravi heroj Fenerbahčea, a nakon povratka u Istanbul igrače Fenera dočekala je vojska navijača koja je u nekoliko navrata skandirala ime hrabrog Nigerijca

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'
NISU ZADOVOLJNI

Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'

'Bili' su porazom kod kuće malo izgubili korak za vodećom Rijekom, a kapetan Livaja je nakon toga otišao na odmor u Grčku što su mu neki od navijača očito zamjerili