Sport

Komentari 106

Strava u Križevcima: Bivšem golmanu Dinama oduzete noge

Strava u Križevcima: Bivšem golmanu Dinama oduzete noge

Golman Križevaca Karlo Sokač stradao je u prometnoj nesreći kod Radničkog dola. Brzo je dopremljen u Draškovićevu gdje čeka operaciju. Oduzete su mu obje noge i lijeva ruka

Križevčani su u šoku nakon stravične prometne nesreće koja se zbila sinoć nakon novogodišnjeg slavlja. Naime, talentirani golman Radnika iz Križevaca Karlo Sokač (18) bio je u automobilu koji je kod Radničkog dola izletio s ceste.

Sokač je teško ozlijeđen. Stradali su mu vratni kralješci, oduzete su mu obje noge i lijeva ruka, doznaje Prigorski.hr.

Isti izvor javlja da je Sokač pri svijesti te da će uskoro biti operiran u Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Draškovićevoj u Zagrebu.

Talentirani golman Radnika branio je u omladinskoj školi Dinama prije nekoliko godina, a na probu su ga zvali i iz Bayerna. Stigao je u "modri" klub iz Slaven Belupa, a Dinamovi skauti navodno su ga primijetili na međunarodnom turniru u Ivanić-Gradu gdje je osvojio titulu najboljeg vratara turnira. Tada ga je u susretu ekipa starosnih dobi do 12 godina na gol Križevčana s nepunih devet godina stavio trener Vedran Bukal

Bio je i u selekcijskim kampovima HNS-a pod paskom tadašnjeg direktora Romea Jozaka, a svlačionicu je dijelio sa Šegom, Kotarskim, Baturinom, Franjićem i ostalim mladim uzdanicama.

Nedavno je Sokač branio protiv svog bivšeg kluba. Prije tri mjeseca Dinamo je pobjedom uveličao 110. rođendan križevačkog nogometa prijateljskom utakmicom s Radnikom (7-0). 

Najčitaniji članci