News

Komentari 10

Smrskao auto i ostavio naselje bez vode, samo lakše ozlijeđen

Smrskao auto i ostavio naselje bez vode, samo lakše ozlijeđen

Vozač (34) i suvozač (30) lakše su ozlijeđeni u nesreći kraj Križevaca koja se dogodila 10 minuta nakon što je otkucala Nova godina. Razbili su hidrant i betonski stup Elektre

Križevačka hitna i policija imali su na prijelazu iz 2019. u 2020. pune ruke posla jer su se u razmaku od 20-ak minuta dogodile dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U nesreći koja se dogodila 10 minuta prije ponoći u Radničkom dolu teško je stradao 18-godišnji golman NK Radnika iz Križevaca Karlo Sokač koji je bio putnik u automobilu kojim je upravljao godinu dana stariji mladić iz Križevaca. On i njegov vršnjak su prošli s lakim, a nesretni je Sokač podvrgnut operaciji u zagrebačkoj Klinici u Draškovićevoj. Bore mu se za život.

Druga nesreća dogodila se 10 minuta iza ponoći u naselju Poljana Križevačka gdje su, na sreću, vozač (34) i njegov suvozač (30) lakše ozlijeđeni. Nesreća se dogodila jer je 34-godišnji vozač u desnom zavoju zahvatio bankinu i potom Škodom Octaviom, njemačkih registarskih oznaka udario u hidrant te se zaustavio nakon udarca u betonski stup HEP-a.

Vozaču je izmjerena koncentracija alkohola od 1,93 promila, što je bilo presudno da se izgubi kontrola nad upravljačem. Osim što vozač neće moći ostvariti povrat od osiguranja jer je bio "temeljito" pijan, to će još morati platiti Komunalnom poduzeću Križevci štetu na hidrantu i Elektri za betonski stup.

Njegova će nesreća ostati dugo u sjećanju žiteljima tog naselja jer, je nakon što je auto udario u hidrant, cijelo naselje ostalo bez vode u novogodišnjoj noći. Inače, su nesreće na tom mjestu dosta rijetke što samo potvrđuje da je alkohol bio presudan da se od Škode pretvori u hrpu lima.

Najčitaniji članci