Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
44 komentara

Štrlek se posuo pepelom i moli za povratak: Hoću opet u repku

Hrvatska je bez Manuela Štrleka došla do srebra na Euru, a čini se da je to probudilo novu želju kod Štrleka koji se želi vratiti u reprezentaciju, a to je istaknuo i u dopisu kojeg je poslao HRS-u...

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
44 komentara

Manuel Štrlek (31) je izabrao put bez povratka. Lino će biti do Olimpijskih igara, on se više neće vratiti. Izabrao je svoj put, a to je putokaz svima drugima, rekao je dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac prije odlaska hrvatske rukometne reprezentacije u Graz na Europsko prvenstvo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Hrvatska je bez njega došla do srebra na Euru, a čini se da je to probudilo novu želju kod Štrleka koji se želi vratiti u reprezentaciju. Naime, krilni igrač Veszprema poslao je molbu HRS-u u kojoj je zamolio da mu se omogući povratak u reprezentaciju. 

 

Dopis Manuela Štrleka prenosimo u cijelosti:

Ja, Manuel Štrlek, ovim dopisom molim Skupštinu Hrvatskog rukometnog saveza i Upravni odbor HRS-a da ukine odluku vezanu uz moje neigranje za hrvatsku rukometnu reprezentaciju, nakon što sam svojom odlukom odbio igrati za reprezentaciju. Spreman sam se staviti na raspolaganje izborniku za predstojeće reprezentativne akcije. Unaprijed zahvaljujem

Samo nepozivanje Štrleka u roster za Europsko prvenstvo donijelo je mnoge upitnike u javnost. Manuel je napominjao kako je rastanak bio prijateljski, a Gobac i Savez da je krilni igrač odbio igrati za reprezentaciju. Bilo je to prebacivanje loptice s jedne na drugu stranu, a izbornika Červara je Štrlekovo odbijanje posebno zaboljelo.

firo: 23.01.2019, Handball: World Cup World Cup Main Round France - Croatia, Croatia | Autor: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL Foto: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL

-  Želio bih da se to riješi. Ništa nitko nema protiv njega. Sigurno da je potreban reprezentaciji. Ako želi igrati, postoji procedura, gdje se žali kod Upravnog odbora, to se analizira. Ali mora postojati procedura. Nisam spavao zbog Štrleka, išao sam kod njega razgovarati u Vesprem, ali nije pomoglo - govorio je Lino na Euru.

Na kraju se Štrlek posuo pepelom i u dopisu priznao da je odbio igrati za reprezentaciju. Izbornik, koji ga je i uveo u reprezentaciju, htio je da se to sve riješi, a sada je ovo prvi slučaj u svijetu sporta da igrač putem pisma moli da ga se vrati u reprezentaciju koju je napustio vlastitom odlukom. 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Međutim, Zoran Gobac rekao je da igrač Veszprema neće više nikada igrati za reprezentaciju dok god je on potpredsjednik. No sve ovisi o Upravnom odboru koji odlučuje o ovakvim stvarima.

Ako pak Odbor prihvati njegov zahtjev za ukidanje odluke o zabrani nastupa, Štrleka bi već tijekom travnja u kvalifikacijama za OI mogli gledati u dresu reprezentacije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naši partneri pišu
Message