Obavijesti

Sport

Komentari 22

Subašić: Što bih bio tužan, pa nije sramota izgubiti od Juvea

Subašić: Što bih bio tužan, pa nije sramota izgubiti od Juvea
1

Naši mladi igrači Mbappe, Mendy, Lemar... Svi su oni velik potencijal, ali tek u budućnosti, teško klinci od 18 godina mogu protiv tako iskusne momčadi kao što je Juventus, rekao nam je Danijel Subašić

VIDEO

Nema tuge, zašto bih bio tužan? Ponosan sam na momke i na sebe, na sve što smo napravili. Jedini smo krenuli iz pretkola Lige prvaka, došli do polufinala i na pragu smo osvajanja naslova prvaka Francuske, kazao je jutro nakon poraza od Juventusa Danijel Subašić. 

Prije dvije godine Juventus ih je izbacio u četvrtfinalu Lige prvaka, ove godine u polufinalu, tko zna, možda se za dvije godine opet nađu, ali u finalu. A možda Juve i posegne za Subašićem, nakon što genijalni Buffon ode u mirovinu. 

- Imaju oni odličnu zamjenu za Buffona u Netu - ogradio se Danijel Subašić, iako je to bila samo šala, kojom smo ga pokušali barem malo oraspoložiti.

- Nema potrebe, nisam tužan, stvarno. Prošao je dalje Juventus, koji igra momčadski bolje od nas, a mi sebi nemamo što zamjeriti. Dali smo svoj maksimum u ovom trenutku i ja stvarno ne žalim. Tko zna hoću li ikad opet igrati polufinale Lige prvaka - kaže Subašić, koji je već fokusiran na završnicu prvenstva, u kojoj njegov Monaco ima tri boda prednosti i utakmicu manje od drugoplasiranoga PSG-a.

- Naslov prvaka i polufinale Lige prvaka u jednoj sezoni bio bi najveći uspjeh u povijesti kluba. Bila bi to i za mene velika stvar, da se mogu pohvaliti tako velikim trofejem jednoga dana. Sad igramo doma protiv Saint-Etiennea i Lillea, jedna pobjeda nam je dovoljna za naslov zbog boljeg međusobnog omjera s PSG-om.

Što je sezona više odmicala, to su i ambicije Monaca rasle, no teško je itko mogao očekivati više od ovogodišnjih dostignuća. 

- Mi smo mladi i neiskusni, pogledajte koliki doprinos daju Mandžukić i Higuain u obrani, koliko Chiellini i Bonucci počiste lopti pred svojim golom... A mi smo doživjeli toliko promjena u dvije godine, da je teško očekivati nešto više. Naši mladi igrači Mbappé, Mendy, Lemar... Svi su oni velik potencijal, ali tek u budućnosti, teško klinci od 18 godina mogu protiv tako iskusne momčadi kao što je Juventus.

Mandžukiću je zaželio sreću u finalu, a sebi što skoriji odmor. 

- Sezona je bila stvarno duga i naporna, odigrao sam 60-ak utakmica u klubu i reprezentaciji i jedva čekam odmor. No prije toga treba 'podići kantu' i proslaviti - nasmijao se ponosni Subašić.

I doista ima na što biti ponosan. Stigao je u Monaco, koji je tad bio posljednjeplasirana momčad druge francuske lige, iz Hajduka u siječnju 2012., a danas je jedna od najboljih golmana Europe, s polufinalom Lige prvaka iza sebe, s naslovom prvaka Francuske na dohvat ruke...

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana