Obavijesti

Sport

Komentari 99

Sudac koji je razbjesnio Linu: Kolega me pitao što to sviram

Sudac koji je razbjesnio Linu: Kolega me pitao što to sviram
1

Teško je donijeti jednu takvu odluku jer ne želiš biti taj koji će odlučiti finale Europskog prvenstva u posljednjoj minuti, ali bio sam siguran da je igrač napravio barem šest koraka, rekao je Đorđe Načevski

VIDEO

Koraci Igora Karačića 20-ak sekundi prije kraja finala presudili su finale Europskoga rukometnog prvenstva u Stockholmu u kojem je Hrvatska izgubila od Španjolske 22-20 i nije uspjela doći do premijernog naslova prvaka Starog kontinenta.

Alex Dujšebajev u kontri je potom zabio gol, a izbornik Hrvatske Lino Červar pozvao time-out na kojem nije štedio makedonskog suca Đorđa Načevskog koji je dosudio Karačiću korake.

Pokretanje videa...

00:26

- Ukrao nam je loptu, je*o mu mater bezobraznu - grmio je razočarani Červar koji je godinama radio u Sjevernoj Makedoniji.

Načevski je utakmicu sudio sa Slavom Nikolovom, a komentar cijele situacije i suđenja u finalu podijelio je s novinarom portala Balkan Handball.

- Kolega me pitao "Što si to sudio?". Odgovorio sam mu: "Ne brini, siguran sam da su to bili koraci" - otkrio je Načevski i dodao:

- Teško je donijeti jednu takvu odluku jer ne želiš biti taj koji će odlučiti finale Europskog prvenstva u posljednjoj minuti. Olakšavajuća je stvar da sam u tome trenutku bio 100 posto siguran da je igrač napravio barem šest koraka. Sve to, međutim, moraš odlučiti u djeliću sekunde.

Stockholm: Hrvatska i Španjolska u utakmici finala Europskog prvenstva u rukometu

Koliko je stil igre Španjolaca i Hrvata bio zahtjevan za suđenje?

- Nije lako suditi Španjolskoj i Hrvatskoj s obzirom na to da obje momčadi igraju jaku, ujedno i prljavu obranu, što se vidi i po broju isključenja koje imaju. Trudili smo se da svojim autoritetom i znanjem svedemo probleme na minimum i da se utakmica završi s po dva isključenja na obje strane. Tu svakako veliku ulogu ima i to što nas ti igrači cijene kao suce i ljude, zato znaju da svaka odluka koju donesemo nikad neće namjerno biti usmjerena protiv jednog.

Kakav je pritisak bio suditi finale?

- Pritisak uvijek postoji, a bio je puno veći s obzirom na to da smo sudili Hrvatskoj, gdje imamo puno prijatelja. Zato smo dali sve od sebe da budemo pravični i obazrivi pri svakoj odluci, nismo željeli dati povoda za negativne komentare s druge strane - zaključio je Načevski.

Pokretanje videa...

01:34
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović