Obavijesti

Sport

Komentari 72

Vélodrome eruptirao: Leipzig je pao, Salzburg je šokirao Lazio!

Vélodrome eruptirao: Leipzig je pao, Salzburg je šokirao Lazio!
4

Fantastičan nogomet pružili su nogometaši Olympique Marseillea i RB Leipziga u uzvratu četvrtfinala Europske lige. Palo je sedam golova, od kojih je najljepši - poništen

VIDEO

Dobio je loptu na 25 metara, namjestio se na ljevicu, opalio i pogodio rašlje, bacio Vélodrome u trans, proslavio gol... A onda je saznao da ne vrijedi. Dimitri Payet u 17. minuti uzvratne utakmice četvrtfinala Europske lige zabio je, kako se isprva činilo, za veliki preokret protiv Leipziga.

Nizozemski sudac Bjorn Kuipers s debelim je zakašnjenjem pokazao da Payetov gol ne vrijedi jer je, nakon što je asistirao Payetu, Konstantinos Mitroglou sapleo gostujućeg stopera Stefana Ilsankera.

Ali to na kraju ipak nije bilo bitno. Francuzi su u ludoj utakmici pobijedili 5-2 i nadoknadili poraz od 1-0 iz prve utakmice.

Mogao je to biti gol za 3-1 u nevjerojatno uzbudljivom početku utakmice u Marseilleu. Bruma je već u drugoj minuti podebljao prednost 1-0 iz prve utakmice za Nijemce na dodavanje Jean-Kévina Augustina.

Već u šestoj minuti Ilsanker je nesretno zabio u svoj gol za izjednačenje, a u devetoj je Bouna Sarr sasvim okrenuo utakmicu. Treći gol za domaćine ipak je stigao prije poluvremena jer je Florian Thauvin u 38. minuti zabio nakon slobodnjaka nakon što se nalazio na samom rubu zaleđa.

Europa League Quarter Final Second Leg - Olympique de Marseille v RB Leipzig

Spektakl se nastavio i u drugom poluvremenu jer je Augustin u 55. minuti lijepim golom vratio Leipzig u poziciju da izbori polufinale, a svega pet minuta potom Payet je napokon postao strijelac nakon slaloma i udarca vanjskom stranom kopačke za 4-2.

I kad je Leipzig u samoj završnici tražio gol koji bi ga odveo u polufinale, Hiroki Kasai u posljednjim je trenucima zabio u prazan gol za konačnih 5-2 i veliku feštu na krcatom Vélodromeu.

Iznenađenje večeri svakako je čudesni preokret Salzburga, kojega je na putu do Lige prvaka na početku sezone izbacila Rijeka. Austrijanci su na uzvrat protiv Lazija na svom terenu donijeli poraz 4-2 iz prve utakmice, a onda ih je Ciro Immobile gurnuo u još veći minus u 55. minuti.

Ipak, već u idućoj minuti izjednačio je Munas Dabour, a u frenetične četiri minute (72., 74., 76.) Amadou Haidara, Hee Chan Hwang i Stefan Lainer bacaju publiku u trans i donose veliku pobjedu Salzburgu za koji je svih 90 minuta igrao Duje Ćaleta Car i asistirao za treći gol.

Arsenal je u Moskvi bio nadomak šokantnog ispadanja jer je, nakon pobjede od 4-1 u prvoj utakmici, gubio od CSKA-a 2-0 golovima Fedora Čalova (39.) i Kirila Nababkina (50. minuta). "Topnici" su se u završnici ipak pribrali i preko Dannyja Welbecka (75.) i Aarona Ramseyja (92. minuta) spriječili senzaciju i izbjegli poraz.

Europa League Quarter Final Second Leg - CSKA Moscow v Arsenal

Drthali su i navijači Atlética na gostovanju kod Sportinga jer su Portugalci od 28. minute nadoknadili jedan od dva gola minusa iz Madrida preko Fredyja Montera. Novi gol, međutim, Španjolci nisu primili i prošli su u polufinale, a drugih 45 minuta zaigrao je i hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko.

Europska liga, četvrtfinale, uzvrati:

  • CSKA Moskva - Arsenal 2-2 (1-4)
  • Marseille - RB Leipzig 5-2 (0-1)
  • Salzburg - Lazio 4-1 (2-4)
  • Sporting - Atlético 1-0 (0-2)

Ždrijeb polufinala je u petak u sjedištu Uefe u Nyonu u 12 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića