Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
100 komentara

Sudac, što je ovo? Pa Nijemac hoda s loptom sedam koraka?!

RTL je objavio snimku sporne situacije minutu prije kraja. Danski suci to su vidjeli kao faul Karačića u napadu. Ono što je većini promaklo je situacija iz prvog poluvremena u kojem Nijemac šeće s loptom

Foto: Screenshot/RTL
100 komentara

Svaki igrač smije napraviti do tri koraka držeći loptu u ruci, za svaki sljedeći korak mora loptu voditi odbijajući je od poda ili je mora dodati suigraču. To je osnovno pravilo rukometa. Koje ponekad, eto, ne vrijedi.

Jer njemački igrač u utakmici protiv Hrvatske u prvom poluvremenu napravio je, ni manje ni više, sedam koraka! Bez da je udario loptu o pod ili je dodao.

Sve to ispred danskih sudaca Hansena i Gjedinga za koje je Lino Červar rekao da su pokrali Hrvatsku pred cijelim svijetom.

Foto: Screenshot/RTL

Hrvatska je izgubila 22- 21 u Kölnu, ostala je bez šanse za medalju i sad mora pobijediti Francusku da ne bismo ostali i bez Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

Croatia - Germany ANKETA Opet bez medalje! Tko je kriv: Červar, igrači, suci ili - sreća?

Ovaj detalj o koracima vjerojatno je promaknuo većini, ali ona lopta u jednom od zadnjih napada nije.

Danski suci odlučili su da je Karačić napravio faul u napadu i ta nas je lopta vjerojatno stajala barem remija protiv Nijemaca. RTL je objavio video sporne situacije s te utakmice pa sami prosudite je li ovo bio faul Karačića u napadu ili ne.

<<< Video pogledajte ovdje >>>

Neki igrači poput Željka Muse nisu htjeli pričati o sucima. Musa je rekao da su čestiali Nijemcima i da je šansa prokockana dan prije protiv Brazila što je omogućilo Nijemcima da ne igraju pod pritiskom. Jer i da su izgubili od nas, imali bi šanse.

Croatia - Bahrain ZBOG IZJAVA NAKON UTAKMICE Červar je u velikim problemima jer IHF će ga drastično kazniti

No sve je promijenio taj poraz od Brazila. Kad se ostali igrači ohlade, vjerojatno će shvatiti da nisu danski suci krivci što smo doživjeli neuspjeh, jer imali smo sve na pladnju.

Savršeni prvi krug, dva dana odmora prije Brazila koji nam je bio najlakši protivnik na startu. I što mi napravimo? Sve upropastimo pa se moramo vaditi protiv domaćina koji će, naravno, u spornoj situaciji iznad, imati domaćinsko suđenje. 

 

Tema: Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj

Message