Obavijesti

Sport

Komentari 87

Sudačka analiza: Nema govora o penalu za Osijek, a Čuljak je pogriješio. Crveni Gorice je bio

Sudačka analiza: Nema govora o penalu za Osijek, a Čuljak je pogriješio. Crveni Gorice je bio

Sudac Ante Čuljak "donio je krivu odluku nakon pregleda VAR-a" zbog čega se oglasila i Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza. Razjasnile su se dvije situacije sa susreta Osijek - Gorica

VIDEO

HNL je tek krenuo, a već smo svjedočili nekoliko, a može se reći, cirkusantskih situacija. U nedjeljnom ogledu Istre i Hajduka (0-2) u Puli nestalo je struje u VAR sobi i problem je bio toliko nerazrješiv da se susret odigrao bez VAR-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Osijek na pripremama 02:57

Dan ranije, nogometaši Osijeka pobijedili su Goricu 2-1 u Gradskom vrtu gdje je s tehničke strane sve bilo u redu, no sudac Ante Čuljak donio je krivu odluku zbog čega se oglasila i Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Riječ je o dvije situacije od kojih je prva sporna. Sudac Ante Čuljak odmahnuo je rukom kada je Dion Drena Beljo pao u šesnaestercu nakon duela s Aleksandrom Jovičićem pa osječkom napadaču pokazao žuti karton zbog simuliranja.

Osijek je rezultatom 2:1 pobjedio Goricu

Nekoliko trenutaka kasnije javio se VAR, odnosno sudački dvojac Ivan Bebek i Luka Pajić. VAR suci sugerirali su Čuljku da je nečega bilo i da situaciju ode pogledati na videozaslon, a kada je odgledao snimku, Čuljak je svoju prvotnu odluku poništio, Belji izbrisao javnu opomenu i proslijedio ju Jovičiću te dosudio penal za 'bijelo-plave'.

Beljo je bio precizan s bijele točke i postigao svoj drugi pogodak na susretu.

- 71. minuta: Incident u kaznenom prostoru NK Gorice nije prekršaj prema pravilima nogometne igre (PNI). Vrlo dobro pozicionirani sudac u terenu za igru ispravno je procijenio da ne postoji prekršaj braniča Gorice. Nažalost, nakon intervencije VAR suca i OFR pregleda snimke promijenio je svoju odluku i neispravno dodijelio kazneni udarac. Analizom incidenta, slijedeći smjernice PNI-e, razvidno je da napadač rukama “nedozvoljeno“ drži braniča, okreće se za igranom loptom i zapinje za ispruženu nogu braniča. Razmatrajući da je napadač inicirao kontakt, da je kontakt jasno laganog intenziteta, KNS HNS-a ovaj izazov ne smatra dostatnim za dodjelu “najstrože kazne“. KNS HNS-a intervenciju VAR suca smatra neispravnom, potpuno suprotnom primjeni VAR protokola - stoji u priopćenju HNS-a.

Osijek je rezultatom 2:1 pobjedio Goricu

Druga situacija odnosi se na neoprezan start Edina Juladržije na zglob suparničkog igrača samo četiri minute po ulasku u igru. Tu je, smatra sudačka komisija, sve čisto što se tiče težine prekršaja, ali ističe da je Čuljak pogriješio.

- 84. minuta: Neispravna odluka suca utakmice u interpretaciji pravila XII (Gruba igra). Incident u kojem igrač Gorice igra loptom, a nakon toga otvorenim đonom starta na nogu suparnika, jasno ugrožava sigurnost suparnika, smjernicama PNI-e smatra se prekršajem “grube igre”. Sudac utakmice u terenu za igru nije prepoznao ozbiljnost incidenta neispravno aplicirajući pravilo prednosti. KNS HNS-a intervenciju VAR suca smatra ispravnom slijedom jasne i očite pogreške suca utakmice. Nakon OFR pregleda snimke sudac utakmice ispravno interpretira PNI- e i isključuje igrača Gorice iz igre - smatra Komisija sudaca HNS-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem