Obavijesti

Sport

Komentari 78

Rasplet u posljednjem kolu: Poljska i Rusija su remizirali...

Rasplet u posljednjem kolu: Poljska i Rusija su remizirali...
19

Nakon kompletnog 2. kola situacija se u skupini A zakomplicirala. Domaćini Poljaci igrali su 1-1 s Rusijom. Džagoev je donio vodstvo, a izjednačio je Blaszczykowski

VIDEO

Ne vidim po čemu bi nam utakmica protiv Poljaka trebala biti lagana. Oni su jaka momčad, bolji su od Čeha. A i ne leže nam, rekao je ruski izbornik Dick Advocaat uoči velikog sraza dviju momčadi koje je kroz ne tako davnu povijest obilježilo neprijateljstvo.

A krvavu uvertiru u utakmicu pružili su poljski i ruski navijači koji su napravili kaos na ulicama Varšave te tako u drugi plan bacili dvoboj velikih rivala u 2. kolu. Reprezentacije Poljske i Rusije vodile prvu međusobnu natjecateljsku bitku koja je bila atraktivnija od one izvan travnjaka. Odigravši 1-1 zakomplicirali su situaciju u skupini A, a putnik u četvrtfinale znat će se tek nakon posljednjeg kola jer sve četiri momčadi imaju šansu za prolaz nakon slavlja Češke nad Grčkom.

Još smo u igri za prolaz, borit ćemo se do kraja, rekao je poljski kapetan i strijelac gola Blaszczykowski

Rusi su u utakmici ušli kao favoriti nakon uvodnog gaženja Čeha, no morali su igrati protiv 12 igrača jer je domaća publika dala krila Poljskoj u prvom poluvremenu isto kao što se to dogodilo protiv Grka. Domaćini su opet furiozno krenuli s brzim proigravanjima, a prvu šansu imao je Boenisch. Prijetili su Lewandowski i Polanski koji je zabio gol iz zaleđa. 

No Poljaci su se ispuhali brže nego u prvoj utakmici, a to je spremno kaznio Alan Džagoev koji je vodstvo Rusima doveo u 37. minuti. Nakon ubačaja Aršavina s lijeve strane, najbolje se snašao u šesnaestercu i glavom zabio treći gol na Euru za vodstvo Rusije 1-0.

U nastavku Poljaci se nisu predavali, a pritisak je konačno urodio plodom u 57. minuti. Trenutak genijalnosti demonstrirao je kapetan Jakub Blaszczykowski najljepšim golom na turniru poslavši 'bombu'  s ruba 16-erca u suprotni Malafejevov kut. 

Poljskim igračima dali smo otvorenog prostora što su oni iz kontranapada iskoristili, rekao je ruski reprezentativac Aršavin

- Kada zabijete takav izjednačujući gol prenesete pozitivnu energiju na momčad. Još smo u igri te ako pobijedimo u posljednjoj utakmici prolazimo dalje. Borit ćemo se do kraja - rekao je strijelac jedinog poljskog gola kapetan Blaszczykowski, koji je i u posljednjem susretu 2007. zabio Rusiji.

Do kraja susreta prilike su sijevale na jednoj i na drugoj strani, no remi je ipak bio pravedni ishod na utakmici koja je obilovala prilikama i otvorenom igrom.

- Igrali smo jako otvoreni nogomet u drugom poluvremenu što je dalo poljskim igračima da napadaju iz kontre i to su iskoristili. Malo smo umorni te nismo uspjeli stvoriti pritisak kakav smo željeli - rekao je Aršavin.

Prije zadnjeg kola, Rusija je s četiri boda u najpovoljnijoj situaciji jer igra protiv posljednjeplasirane Grčke (1 bod), a Poljskoj protiv Češke igra samo pobjeda.

Zanimljivosti:

  • Andrej Aršavin je ključan igrač Rusije na velikim natjecanjima. Od posljednjih sedam golova na Eurima Aršavin je sudjelovao kod njih pet (1 gol i 4 asistencije).
  • Poljska se pridružila Rumunjskoj, Švicarskoj i Turskoj, momčadima koje nisu uspjele ostvariti pobjedu na prvih pet utakmica na europskim prvenstvima.
  • O snazi ruske momčadi govori da ima najboljeg strijelca, ali i asistenta na Euru. Džagoev je jedini zabio tri gola, a Aršavin jedini upisao tri asistencije

2. kolo skupine A:

Poljska - Rusija 1-1(Blaszczykowski 57'; Džagoev 37')

Sve o europskom prvenstvu i hrvatskoj reprezentaciji čitajte OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...