Sport

Komentari 8

'Suhi list' kakav se rijetko viđa: Majstorija naše rukometašice

'Suhi list' kakav se rijetko viđa: Majstorija naše rukometašice

Rukometašica Bjelovara Mirna Gašparović primila je loptu na poziciji pivota, imala je suparnicu na leđima, ali to ju nije omelo već se naglo okrenula i lobom matirala suparničku golmanicu...

Nagledali smo se 'suhih listova' s krila i sedmeraca, za što su najviše zaslužni naši Mirza Džomba i Zlatko Horvat kojima je to najveći specijalitet, sjećamo se i onog predivnog gola Nikše Kaleba koji je 2004. godine zabio Grcima, ali jeste li ikada vidjeli 'suhi list' s pozicije pivota?

Koka iz Varaždina je za vikend pobijedila Bjelovarčanke 34-31 u 13. kolu Prve ženske rukometne lige, a utakmicu je obilježio nevjerojatan gol gostujuće pivotkinje Mirne Gašparović.

Primila je loptu s lijevom rukom na šest metara, okrenuta leđima prema golu, iza sebe je imala protivnicu, no nije ju to omelo. Krajičkom oka je shvatila kako je domaća golmanica izletjela pa se naglo okrenula i krasnim lobom matirala suparnicu. 

Bio je to neobranjiv i za oči predivan 'suhi list', i eto, prvi koji vidimo od nekoga tko igra pivota. Suhi list je jako teško izvesti i kada stojite sami na sedmercu, ali Mirna Gašparović je otišla korak naprijed i zabila gol koji se rijetko viđa.

Najčitaniji članci