Obavijesti

Sport

Komentari 17

Šukeru i HNS-u ide 60 posto premija ako izborimo SP '18.

Šukeru i HNS-u ide 60 posto premija ako izborimo SP '18.
4

Igrači i stručni stožer dijelit će 40 posto nagrade, a Savezu će ostati 60 posto, objavio je HNS na službenoj stranici, a Šuker je zadovoljan što su se dvije strane brzo usuglasile...

VIDEO

Uoči početka novog kvalifikacijskog ciklusa, rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i hrvatski reprezentativci postigli su dogovor oko podjele potencijalne nagrade za plasman SP 2018. godine. Igrači i stručni stožer dijelit će 40 posto nagrade, a Savezu će ostati 60 posto, objavio je HNS.

Uoči početka kvalifikacija za SP, na kratkom sastanku u hotelu As, kapetan Luka Modrić, dokapetan Vedran Ćorluka i Marijo Mandžukić u ime reprezentativaca, te izbornik Ante Čačić u ime stručnog stožera, dogovorili su s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom raspodjelu Fifine nagrade.

Šuker: Drago mi je da smo se opet brzo dogovorili

- Uoči protekloga ciklusa najavio sam kako smo postavili standard da ovaj dogovor postignemo prije početka kvalifikacija i drago mi je što smo to brzo i jednostavno dogovorili i ovoga puta. Plasman u Rusiju prioritet je HNS-a, uvjeren sam da imamo igračku i stručnu kvalitetu za odlazak na deseto veliko natjecanje od samostalnosti.

- Kapetanu Modriću i suigračima želim puno sreće u novom ciklusu, da ponovno odvedu Hrvatsku među najbolje reprezentacije svijeta - izjavio je u priopćenju predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Prije četiri godine ukupni nagradni fond za Svjetsko prvenstvo u Brazilu iznosio je 576 milijuna dolara. Svjetski prvaci Nijemci su za naslov nagrađeni s 35 milijuna dolara, uz još 1,5 milijuna koliko je dobio svaki od 32 zastupljena saveza.

Momčadi koje su završile nastup u prvom krugu, među kojima je bila i Hrvatska, nagrađene su s osam milijuna dolara.

FIFA je za Svjetsko prvenstvo u Rusiji planirala povećati nagradni fond do 700 milijuna dolara. Prema informacija koje još uvijek nisu službeno potvrđene svaka bi reprezentacija plasmanom na Svjetsko prvenstvo zaradila 2 milijuna na ime troškova za pripreme, a 10 milijuna bi bilo isplaćeno onim Savezima čije reprezentacije završe nastup u prvom krugu. 

Plasman u osminu finala donosio bi 12 milijuna, poraženi četvrtfinalisti bi dobili 18 milijuna. Nagrada za četvrto mjesto bi iznosila 25 milijuna, za treće 30 milijuna, poraženi finalist bi dobio 40 milijuna, a novi svjetski prvak okruglih 50 milijuna dolara.

Prema tim parametrima, a prema dogovorenoj raspodjeli, u slučaju plasmana i ponovnog ispadanja u prvom krugu SP-a hrvatski bi reprezentativci među sobom dijelili 3,84 milijuna dolara, članovi stručnog stožera 960.000 dolara, a Savezu bi ostalo 7,2 milijuna.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu