Sport

Komentari 2

Sukob legendi: Farah pokraden u hotelu koji drži Gebrselassie!

Sukob legendi: Farah pokraden u hotelu koji drži Gebrselassie!

Britanski atletičar ostao je bez dva mobitela, sata i novca, a onda optužio Gebrselassiea kako mu u cijeloj priči ne želi pomoći. Etiopljanin je brzo iznio svoju veriju cijelog događaja...

Mo Farah i Haile Gebrselassie, dva velikana dugoprugaških utrka, posljednjih su tjedana ušli u veliki sukob. Što čudi, ovaj je dvojac godinama bio u idiličnim odnosima, no između Faraha i Gebrselassiea je očito pukla ljubav.

Četverostruki olimpijski pobjednik, 36-godišnji Mo Farah u ožujku je trenirao u Etiopiji, a smjestio se u Adis Abebi, u hotelu čiji je vlasnik Haile Gebrselassie. I sve je bilo bajno, dok Farah nije opljačkan u tom hotelu. Britanskom atletičaru iz sobe su ukradeni novac, sat i dva mobitela, a Faraha je najviše naljutilo što mu u cijeloj priči Gebrselassie nije želio pomoći.

- Strašno me razočarao Haile. Za mene je prilično razočaravajuće ako vi kao vlasnik hotela ne možete pomoći opljačkanom gostu koji je kod vas boravio čak tri mjeseca, sve mi je to jako čudno - kazao je Mo Farah.

Sprema se pravna borba?

Dvostruki olimpijski pobjednik Haile Gebrselassie je sve shvatio kao pokušaj ucjene, te je spreman i na pravni bitku protiv bivšeg prijatelja. Također, Gebrselassie još navodi kako je svim gostima njegovog hotela predloženo da sav novac veći od 310 američkih dolara spremaju u sef, te da se u suprotnom ne može kriviti hotel.

Četrdesetšestogodišnji Gebrselassie tvrdi kako je internom istragom uvidio kako nitko od zaposlenika njegovog hotela nije sudjelovao u toj krađi, ali i kako je Farah kod njega boravio uz 50% popusta, a hotel je napustio ne plativši račun od 2500 eura.

Teško je u ovoj priči biti sudac, znati tko je u pravu ili kome treba vjerovati, ali odnos dva legendarna dugoprugaša više nije kao nekad. Teško da će uskoro i biti...

Najčitaniji članci