Obavijesti

Sport

Komentari 0

Superdjed: Postao je prvak u taekwondou, a ima 69 godina

Superdjed: Postao je prvak u taekwondou, a ima 69 godina
1

Mike Pejic je bivši nogometaš, ima englesku putovnicu i srpske korijene. Igrao je za Stoke, Eveton i Aston Villu, bio je engleski reprezentativac. Danas osvaja medalje u taekwondou kojim se bavi od 1994.

VIDEO

Prije 45 godina je debitirao za englesku nogometnu reprezentaciju, a sada je u 69. godini postao europski prvak u -  taekwondou! Nevjerojatna priča o karijeri vremešnog Mikea Pejica, čiji je otac još prije njegovog rođenja odselio iz Vrgudinca u Srbiji u Chesterton na sjever Engleske.

Pejic je na natjecanju u Turskoj u kategoriji boraca izvan 65 godina osvojio Europsko prvenstvo, redom izbacivao favorite i branitelja naslova te nakon pet osvojenih naslova prvaka Velike Britanije i srebra sa svjetskog natjecanja od prije dvije godine, sada se okitio i europskim zlatom.

Mike Pejic je bivši nogometaš, čovjek koji je u karijeri zaigrao i pet puta za englesku seniorsku reprezentaciju. Karijeru je izgradio u dresovima Stoke Cityja, Evertona i Aston Ville, a zbog ozljede se morao umiroviti prilično rano, u 29. godini.

Još kao nogometaš među protivnicima je bio poznat po velikoj "strasti za udaranjem", bivši ga protivnici opisuju kao braniča koji je izazivao strah. Jednom prilikom je gostovao s reprezentacijom u Jugoslaviji, ali je ostao razočaran na klupi.

S engleskom reprezentacijom je gostovao u Beogradu

- Očeva obitelj je sjela na vlak i doputovala u Beograd, a mogli su me vidjeti samo kako sjedim na klupi - prisjetio se jednom prilikom razočarano.

Bio je jedan od prvih nogometnih zaluđenika u fitness i to u vremenu kada nogometaši i nisu previše pazili na svoju fizičku spremu. Svoj put u borilačkom sportu započeo je 1994. godine, 19 godina kasnije prvi je put postao nacionalni prvak.

- Uvijek sam radio na fleksibilnosti. Za borbe sam se prvi put zainteresirao još kada sam igrao u Evertonu. Jedan čovjek u klubu je bio veliki obožavatelj borilačkih vještina, znali smo često sjediti zajedno i pričati o tome. Mislio sam da bih jednog dana mogao pokušati s tim, ali natjecati sam se krenuo tek 2012. godine.  Imao sam sve što je bilo potrebno za uspjeh u sportu - fizičku spremu, zdravu prehranu, vježbao sam, bio snažan, brz, agilan, balansiran, psihički spreman, s odličnom samokontrolom, odlučnošću i željom za uspjeh - ispričao je Pejic.

Otac mu je bio rudar, trenirao je i na 50°C

Mike je sin srpskog rudara, a profesionalne nogometne karijere ostvarili su i njegov brat Mel te nećak Shaun.  Znao je tijekom svojih početaka u borilačkim sportovima trenirati i na temperaturama od 50 stupnjeva Celzijusa.

Radio je tada kao jedan od trenera Al-Arabija, a u vrućoj pustinji je šest dana tjedno trenirao po sat, dva. Stečeno iskustvo iskoristio je kako bi 2012. godine u rodnom Chestertonu otvorio Pejic Taekwondo Academy.

- Borilačka karijera mi je napornija od nogometne. Ponekad imam šestosatne treninge. U moje vrijeme nogomet smo trenirali sat vremena, ponekad pola sata više. Nije bilo ni približno ovako naporno - ispričao je.

Profesionalno je uvijek u najvećoj brzini, na svom maksimumu pa čak i sa 69 godina na leđima, ali ne miruje ni privatno. Prije nekoliko godina oženio je Marilyn Trent, a nada da bi ona mogla biti njegova treća bračna sreća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome