Obavijesti

Sport

Komentari 30

SuperBojan: U Realu je skoro propao, spasio ga je Perasović

SuperBojan: U Realu je skoro propao, spasio ga je Perasović
1

Pitanje je vremena kad će u NBA, a igrač s toliko intenziteta, ritma i energije može uspjeti u bilo kojoj ligi svijeta, rekao je Perasović, koji je vodio Bogdanovića u Ciboni

VIDEO

Kad je najvažnije, kad više nitko ne zna što će, loptu uzima Bojan Bogdanović i spašava stvar. Tako je bilo i protiv Grčke, kad je zabio 13 poena u produžecima.

Nakon mnogo vremena imamo igrača koji će sa sigurnošću šutnuti za pobjedu, kao nekada Dražen...

- Činio je on to i u Ciboni i u Fenerbahçeu, ali to nikad nije toliko dolazilo do izražaja. Sad je sazrio u kompletnog igrača. Na ovom prvenstvu je eksplodirao, ali zasluge za to ima i izbornik Repeša, koji mu je omogućio tu ulogu - kaže Velimir Perasović, trener Valencije, koji je vodio Bojana u njegovoj prvoj sezoni u Ciboni

Sazrio je u kompletnog igrača, ne boji se odlučivati utakmice, Velimir Perasović vodio je Bojana kao 20-godišnjaka

Košarkaška priča 24-godišnjeg Mostarca počela je u Zrinjskom, odakle je kao 16-godišnjak otišao u Real Madrid. No ondje nije uspio jer mu se nije dalo igrati obranu, bio je fokusiran isključivo na zatrpavanje protivničkoga koša. Peras ga je u Ciboni počeo pretvarati u kompletnog igrača, kakav je danas.

- Kad je došao na prvi trening u Cibonu, iako smo imali dva Amerikanca, on je bio igrač koji me najviše impresionirao. Imao je takve fizičke karakteristike da se nije moglo dogoditi da ne igra vrhunsku obranu, samo mu je trebalo discipline. Shvatio je da će ga obrana držati na terenu, a da će onda moći i šutirati. Ispred njega bili su Tomas, Rozić i Graves, ali on je postao nezamjenjiv - prisjetio se Perasović, koji tvrdi da će Bojan sigurno uspjeti i u NBA ligi.

- On će sljedećih godina biti dominantan u europskoj košarci. Pitanje je vremena kad će u NBA, a igrač s toliko intenziteta, ritma i energije može uspjeti u bilo kojoj ligi svijeta - zaključio je Peras.

Babo je jedan od glavnih kandidata za MVP-a

Babo, kako svi zovu Bojana, jedan je od glavnih kandidata za MVP-a EP-a, no to ne bi bilo moguće bez fizioterapeuta reprezentacije Igora Škrtića i Nikice Šižgorića. Oni ga pripremaju za utakmice i saniraju ozljedu leđa, koja ga je mučila tijekom priprema za EP.

- Svakodnevno je kod nas na tretmanima, ide na ultrazvuk, lasere, medikaciju, pije ibuprofene i voltarene... Prije odlaska u Sloveniju primao je injekcije, ali sad je stanje u redu, ne osjeća bolove, nema opasnosti da će se pogoršati. U pitanju je klasični mišićni spazam, koji mu je pritisnuo živac, ali sanirali smo to u najkraćemu mogućem roku - ispričao je Škrtić.

Naši fizioterapeuti po cijeli dan se brinu o igračima. Ujutro provjeravaju tko je u kakvom stanju, a nakon toga slijede prve terapije. Na redu su ručak i dnevni odmor, a zatim trening, nakon kojeg većina igrača prolazi isti tretman, samo u različitom rasporedu.

- Nas dvojica se podijelimo tko radi masažu, ultrazvuk, lasere i drenažu te tko ih provodi kroz Game Ready, uređaj koji hladi i kompresira hematome. Tretman svakog igrača traje između 30 minuta i sat vremena - kaže Škrtić.

Osim s Bogdanovićem, najviše posla imaju sa stopalom Krune Simona, koje je u ponedjeljak ujutro opet nateklo.

- Ukićeve i Draperove tetive sad su u redu, Žorićev gležanj je puno bolje, samo je još malo otečen, ali i on je u procesu terapije.

Između kraja utakmice s Grčkom i početka sutrašnjeg četvrtfinala s Ukrajinom više je od 72 sata, sasvim dovoljno vremena da se sve igrače dovede u optimalno stanje za boj za prvi polufinale nakon 18 godina.

  • 17,5 - koševa postiže Bojan na EP-u, najviše među igračima koji su prošli prvi krug
  • 275 - minuta odigrao je na Eurobasketu, daleko najviše od svih naših igrača
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući