Obavijesti

Sport

Komentari 3

Superkup: CSKA ide po treći trofej u godini preko Zenita

Superkup: CSKA ide po treći trofej u godini preko Zenita
1

Armija je osvojila dvostruku krunu, a pobjedu u superkupu traži protiv ekipe koju već pet utakmica nije uspjela svladati. Zenit se nada zaustaviti taj negativni niz

VIDEO

Iako je CSKA osvojio dvostruku krunu, superkup će se ipak igrati. Zenit kao viceprvak polaže pravo na borbu za ovaj trofej, a obrnutu situaciju imali smo 2011. godine. Kao i svi superkupovi, i ovaj je praktički beznačajan, a budući da se odigrava samo dan prije početka prvenstva, jasno je kako se radi o uvertiri u novu sezonu. Utakmica se igra na neutralnom terenu, na stadionu Olimp 2 u Rostovu.

Armija iza sebe ima fantastičnu sezonu, a u novu ulaze bez većih promjena. Na pripremama nisu igrali puno utakmica, zbog kratke pauze nisu ni stigli, no čim se nije ništa konkretnije mijenjalo teško da će trener Leonid Slutsky imati nekih posebnih problema.

- Protiv Zenita nas sigurno čeka zanimljiva utakmica. Očekujem pun stadion u Rostovu i prekrasan nogometni dan. Nastojat ćemo učiniti sve kako bismo osvojili i treći naslov u ovoj kalendarskoj godini  - kaže trener CSKA Moskve Leonid Slutsky.

Na popisu izostanaka kod CSKA imamo čak šestoricu igrača, no kad se malo bolje pogleda, oni su kompletni. Radi se ili o igračima koji nisu dugo igrali, ili igračima za rotaciju, ili pak o pojačanju koje je pretrpjelo ozljedu već u prvoj pripremnoj utakmici.

Za razliku od CSKA, Zenit je imao užasnu sezonu, pa su kako bi što spremniji dočekali novu sezonu odradili nekoliko jakih pripremnih utakmica. Prošle godine nisu igrali niti jednu, a ove su već po dva puta igrali sa kijevskim Dinamom i Shakhtarom. Rezultati u tim utakmicama im nisu bili baš bogzna kakvi, no čini se kako u ovaj okršaj sa CSKA ulaze bolje pripremljeni.

- Potpuno smo spremni za utakmicu. Bit će to tijesna partija, no mislim kako smo mi bolji te kako ćemo na kraju odnijeti pobjedu - izjavio je Zenitov veznjak Axel Witsel.

Trener Luciano Spalletti danas neće moći računati na golmana Vjačeslava Malafejeva pa će odmah po dolasku priliku dobiti Juri Lodigin, pojačanje iz Xanthija. Zbog ozljede nema ni Romana Širokova, a još uvijek se ne zna što će biti s Hulkom. Prema najavama ga nema u prvih 11, možda će ga Spalletti odmoriti zbog Kupa konfederacija ili će dobiti nekakvu sitnu minutažu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"