Obavijesti

Sport

Komentari 27

Zion Williamson je debitirao: Ma on je poput Mikea Jordana!

Zion Williamson je debitirao: Ma on je poput Mikea Jordana!
5

U NBA je napokon debitirao Zion Williamson. U tri minute i osam sekundi zabio je 17 poena, ukupno 22 u 18 minuta. Šut 73%, za tricu 100%. Coach Pop sjetio se: Michaela Jordana

VIDEO

Čekalo se tri mjeseca, Zion Williamson (19) debitirao je u NBA ligi i... Dečko je sve što ste očekivali. Spektakl od košarkaša! Definitivno imamo novu planetarnu mega-zvijezdu.

Pokretanje videa...

Zion Williamson 00:29

Debi je odgođen zbog artroskopskog zahvata na koljenu, predstavljanje u službenoj utakmici završeno je domaćim porazom, 117-121 od Spursa.

Prve tri četvrtine bile su očekivana adaptacija na najblještaviju moguću scenu na koju je prvi put zakoračio jedan tinejdžer, ali kad je 'pustio ruku' i osjetio da ga koljeno neće izdati: Zion je oduševio i navijače, i suigrače, i protivnike... Sve.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ni 20 godina, prva NBA utakmica i: 18 minuta u igri, 22 poena, 7 skokova, 3 asistencije, šut 73%, a za tricu 100%. Preko dva metra silne energije, snage, brzine, sirove fizičke moći u kombinaciji sa košarkaškim talentom i inteligencijom.

NBA: San Antonio Spurs at New Orleans Pelicans

Slijedi nešto što se ne može ni kupiti, ni ubrzati: skupljanje iskustva. A put će, vidjeli smo odmah u sinoćnjih 18 minuta, biti čisti NBA spektakl.

Prije unaprijed isplaniranog izlaska iz igre nakon točno određene minutaže Zion je u zadnjoj četvrtini, u tri minute i osam sekundi zabio 17 uzastopnih poena.

Na Sveučilištu je bio poznat po svemu samo ne po tricama. U debiju: četiri trice iz četiri pokušaja.

- Kad je zabio prvu mislim si 'OK. Cool'. Onda je odmah utrpao drugu i kažem sam sebi 'Opa dečko... Treniralo se tricu'. Kad je stavio treću pa ubrzo i četvrtu cijela je dvorana poludjela. Čudesna, luda energija. Dečko je rođen da bude zvijezda, jednostavno ima taj učinak na ljude - pričao je nakon utakmice, cijelo jedno desetljeće stariji suigrač, Jrue Holiday.

NBA: San Antonio Spurs at New Orleans Pelicans

Što kaže zvijezda?

- Jedva sam sjedio na klupi. Znam da moram, da je to liječnička odluka, ali... Tek mi je 19, ne znam još kontrolirati tu želju, nagon da uđem na parket pa radim što treba da moja momčad pobijedi. A što se tiče trice, pomogla mi je ozljeda. Nisam mogao u sprint, nisam mogao u duel, nisam mogao u puni trening. Ali sam mogao uzeti loptu i pucati na koš. Pa sam bio u dvorani i vježbao tricu. Do iznemoglosti - objasnio je Zion.

U dvoranu je ušetao u jakni s natpisom 'OK... Let's dance'. Ništa se drugo nije čulo osim skandiranja. Odjekivalo je 'We-want-Zion!', kad je izašao s parketa Spursi su riješili utakmicu u svoju korist, a navijači grmjeli 'M-V-P'!

- Prvi sam put zaigrao u NBA ligi, svi su me sjajno prihvatili. Normalno da sam presretan, ovo je doslovno ostvarenje mojih najvećih, jedinih dječačkih snova. To kako me dočekao New Orleans, ta energija grada i navijača, to je čudesno. A to što mi svi govore da ne djelujem sretno nego namrgođeno... Ljudi, izgubili smo. Jedva čekam sljedeću. Čekam pobjede - rekao je mlađahni super-star.

NBA: San Antonio Spurs at New Orleans Pelicans

Gregg Popovich je u košarci prošao, vidio i osvojio sve. Čovjek je vjerojatno najbolji trener u povijesti, a ono što je sinoć doživio usporedio je sa danom kad je prvi put uživo vidio Najvećeg:

- Bio sam asistent Larryju Kingu, igrali smo protiv Bullsa. Veći dio utakmice nisam znao ni koji je rezultat. Opčinjen sam gledao kako Michael Jordan igra košarku, kako leti nad parketom. I toga sam se sjetio danas. Dolaze nove generacije i to je divno i mislim da ćemo se godinama diviti ovom dečku i uživati u njegovoj košarci - izjavio je Coach Pop nakon utakmice.

O da... Dečko je sve što ste očekivali. Svijet je dobio novu mega-zvijezdu!

NBA: San Antonio Spurs at New Orleans Pelicans

Rezultati

Detroit - Sacramento 127-106
Orlando - Oklahoma 114-120
Toronto - Philadelphia 107-95
Atlanta - LA Clippers 102-95
Boston - Memphis 119-95
Miami - Washington 134-129
New York - LA Lakers 92-100
Chicago - Minnesota 117-110
Houston - Denver 121-105
Phoenix - Indiana 87-112
New Orleans - San Antonio 117-121
Golden State - Utah 96-129

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram