Obavijesti

Sport

Komentari 6

Svaguša umiruje: Barceloni ne morate platiti nikakvu odštetu

Svaguša umiruje: Barceloni ne morate platiti nikakvu odštetu
1

Barcelona ne dolazi u Split, a je li Hajduk propustio jedinstvenu prigodu da svojim navijačima na Poljudu priredi spektakl, te da na njemu još i zaradi, lako je zaključiti

VIDEO

Čelnici Hajduka mogu odahnuti, Joško Svaguša potvrdio im je kako nije potpisao nikakav predugovor o gostovanju Barcelone na Poljudu, tako da Hajduk neće morati platiti bilo kakvu odštetu. Svagušu smo jučer kratko dobili na telefon, no, nije bio spreman razgovarati o Hajduku. 

Nije želio otkriti kako je cijena gostovanja Barcelone njegovim odlaskom iz Hajduka naglo porasla s dva na tri milijuna eura, te je li u pitanju razlika između neto i bruto iznosa, obročnog plaćanja i bankovne garancije, kako tvrde na Poljudu, ili je u pitanju provizija koju su organizatori navodno trebali podijeliti između sebe, kako špekulira ulica.  

Dok je još bio predsjednik, Svaguša je tvrdio kako ima zatvorenu financijsku konstrukciju gostovanja Barcelone na Poljudu. 

- Hajduk neće biti u minusu, na gostovanju Barcelone ćemo još i zaraditi – tvrdio je prije par mjeseci. 

No, sada dileme više nema. Barcelona ne dolazi, a je li Hajduk propustio jedinstvenu prigodu da svojim navijačima na Poljudu priredi spektakl, te da na njemu još i zaradi, lako je zaključiti.  

Ulaznice, tv-prava, sponzori...

Svaguša je ulaznice za tribine zapad i istok namjeravao prodavati po prosječnoj cijeni od 400 kuna, dok bi one za sjever i jug stajale 200 kuna u prosjeku. Planirani inkas iznosio bi oko 11.5 milijuna kuna. 

Španjolska agencija otkupila bi prava izravnog TV prijenosa za oko 2.5 milijuna kuna, a jedini uvjet Barcelone bio je da njima pripadnu po dva jednominutni blok reklama u svakom poluvremenu. 

Od sponzora, reklama, prodaje suvenira, te gala večere s igračima jedne i druge momčadi, za koju bi ulaznica stajala 10.000 kuna, Svaguša je namjeravao zaraditi dodatnih 3.5 – 5 milijuna kuna. 

Generalni pokrovitelj proslave trebao je čast da proslava nosi njegovo ime, te da se njegovo ime nađe na slavljeničkom dresu platiti okruglo milijun kuna, čime bi se sveukupna zarada popela na oko 20 milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome