Sport

Komentari 2

Svatko zaslužuje priliku: Sirius Open tenisača s invaliditetom

Svatko zaslužuje priliku: Sirius Open tenisača s invaliditetom

Ove je godine, između ostalih, turnir podržao i Borna Ćorić, jedan od najboljih mladih tenisača svijeta, a priliku za naslov ove će godine tražiti ukupno 37 natjecatelja i natjecateljica iz cijeloga svijeta

Otvorenje turnira održat će se u petak, 24. lipnja u 14 sati na terenima Nacionalnog teniskog centra na Zagrebačkom velesajmu (Ulica Joszefa Antalla bb).

Organizatori planiraju nastaviti tradiciju koja Zagreb svrstava na svjetsku kartu teniskih turnira za osobe s invaliditetom, a priliku za naslov ove će godine tražiti ukupno 37 natjecatelja i natjecateljica iz cijeloga svijeta, od čega se u muškoj kategoriji natječe 27 tenisača, a u ženskoj 6 tenisačica. Hrvatsku će na turniru predstavljati ukupno 8 natjecatelja.

Ove je godine, između ostalih, turnir podržao i Borna Ćorić, jedan od najboljih mladih tenisača svijeta, a na turniru očekujemo gradonačelnika Milana Bandića te predstavnike partnerskih institucija, kao i mnogobrojne posjetitelje.

Tenis u kolicima slijedi jednaka pravila kao i klasičan tenis, s razlikom da se ovdje igrač nalazi u sportskim kolicima i dozvoljena su dva odskoka loptice. Sirius Open turnir predstavlja jedini takav turnir u Hrvatskoj te jedan od 160 međunarodnih turnira koji će biti održani u sklopu UNIQLO Wheechair Tennis Toura.

Najčitaniji članci