Obavijesti

Sport

Komentari 8

Šveđani razmontirali Meksiko i najavili velike stvari na SP-u...

Šveđani razmontirali Meksiko i najavili velike stvari na SP-u...
7

Šveđani su u Jekaterinburgu dobili Meksiko 3-0, a svjetski prvak Njemačka, kojoj je bila dovoljna minimalna pobjeda za prolaz, u Kazanju je izgubila od Južne Koreje 2-0, te je ispala s Mundijala

VIDEO

Posljednje kolo u F skupini SP-a donijelo je neviđenu dramu, a na kraju su u osminu finala prošli Švedska i Meksiko.

Šveđani su u srijedu u Jekaterinburgu dobili Meksiko sa 3-0, a svjetski prvak Njemačka, kojoj je bila dovoljna minimalna pobjeda za prolaz, u Kazanju je izgubila od Južne Koreje sa 0-2, te je ispala sa SP-a.

Apsolutna senzacija! Njemačka ispala sa Svjetskog prvenstva
Apsolutna senzacija! Njemačka ispala sa Svjetskog prvenstva

U prvom poluvremenu Švedska je imala pet gol-šansi, a trebala je dobiti i penal. No, na odmor je otišla sa rezultatom 0-0. Švedski tragičar bio je napadač Marcus Berg, koji nije iskoristio tri prigode.

Prva mu se ukazala nakon kornera u 12. minuti, ali je opalio pored stative.

U 31. minuti, opet nakon kornera, Berg puca pod prečku, ali vratar Ochoa spašava Meksikance. A u sudačkoj nadoknadi (45+2), nakon polukontre, Marcus Berg puca sa 13 metara iskosa, ali pogađa vanjski dio mreže. 

Osim Marcusa Berga, dva puta je zaprijetio i Emil Forsberg. Njegov pokušaj iz slobodnog udarca u 6. minuti zaustavio je golman Ochoa, a u 18. Forsberg je pucao iz trka sa osam metara, ali preko gola. Također, u 30. minuti argentinski sudac Nestor Pitana oštetio je Šveđane za čisti penal nakon što je Javier Hernández Chicharito igrao rukom u 16-ercu.

Nije se predomislio niti nakon provjere na VAR-u.

Brojne promašene prilike ipak se nisu osvetile Šveđanima. Njihova odlična igra nagrađena je u 50. minuti. Nakon lijepe akcije branič Ludwig Augustinsson trese mrežu. Na 2-0 Šveđani su povisili iz penala u 62. minuti. Stoper Hector Moreno srušio je u 16-ercu Marcusa Berga, a siguran realizator bio je stoper Andreas Granqvist.

Šveđani su pobjedu potvrdili u 74. minuti nakon autogola Edsona Alvareza. 

Do kraja susreta Meksiko je dva puta zaprijetio iz prekida. U 70. minuti Chicharito je sa deset metara pucao glavom, ali je lopta otišla iznad gola, a u 81. Carlos Vela sa dva metra nije uspio glavom poslati loptu u mrežu.

MEKSIKO - ŠVEDSKA 0-3

  • MEKSIKO: Ochoa - Alvarez, Salcedo, Moreno, Gallardo (Fabian, 65)- Guardado (Corona, 75), Herrera, Layun (Peralta, 89), Vela, Lozano, Javier Hernández.
  • ŠVEDSKA: Olsen, Lustig, Lindelöf, Graqvist, Augustinsson, Claesson, Larsson (Svensson, 57), Ekdal (Hiljemark, 80), Forsberg, Berg (Thelin, 68), Toivonen.
  • STRIJELCI: 0-1 Ludwig Augustinsson (50), 0-2 Andreas Granqvist (62-pen), 0-3 Edson Alvarez (74-autogol).
  • SUDAC: Nestor Pitana (ARG)
  • STADION Jekaterinburg Arena
  • GLEDATELJA: 33.000

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske