Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
180 komentara

Sve čisto: Dinamo je od Grada zakonito primio 214 milijuna kn

Grad Zagreb je u potpunosti postupio po Zakonu o sportu u dodjeli sredstava Dinamu, rekla je predsjednica Vijeća AZTN-a Olgica Spevec. Sve je bilo čisto...

Daniel Kasap/PIXSELL
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
180 komentara

Dinamo neće morati vratiti 214 milijuna kuna koje je kroz šest godina dobio od Grada Zagreba. S druge strane, Hajduku je odobren proces restrukturiranja i jamstva Grada Splita od 30 milijuna kuna. Zaključci su to Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja. 

Čelnica AZTN-a Olgica Spevec najavila je da će od 1. srpnja potpore gradova profesionalni klubovi moći dobivati samo za omladinske škole, trenere omladinske i slično, a ne više primjerice za pripreme prve momčadi profesionalnog kluba. 

- U dodjeli sredstava Dinamu Grad Zagreb je u cijelosti postupio po Zakonu o sportu. Sve će biti transparentnije i klubovi će morati na posebnom računu voditi za što su trošili novce nakon što uđemo u EU - rekla je Spevec. 

U slučaju Dinama, Agencija je obustavila postupak jer je zaključeno da se radi o pomoći po Zakonu o sportu, a ne po Zakonu o državnim potporama.

Naši partneri pišu
Message