Obavijesti

Sport

Komentari 243

Ronaldo vs. Messi 5-5! Želim sedam lopti i sedmero djece

Ronaldo vs. Messi 5-5! Želim sedam lopti i sedmero djece
8

Nadam se da će se borba između Messija i mene nastaviti. Želim igrati na ovom nivou još nekoliko godina, a htio bih završiti karijeru u Realu, rekao je Cristiano Ronaldo, osvajač Zlatne lopte

VIDEO

Cristiano Ronaldo osvojio je Zlatnu loptu te se izjednačio s najvećim rivalom Lionelom Messijem. Kompletna ceremonija bila je na Eiffelovom tornju gdje je Portugalac primio petu Zlatnu loptu u karijeri.

Messi je završio drugi, Neymar treći. 

Tata, sad imaš isti broj nagrada kao Messi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Želim sedam Zlatnih lopti i sedmero djece - rekao je Cristiano Ronaldo, koji ima četvero djece, a s njim je na pozornici bio i Cristiano Ronaldo Junior (8).

- Tata, sad imaš isti broj lopti kao Messi - rekao mu je Cristiano mlađi.

Ronaldov sinčić prvi je put vidio Messija uživo na dodjeli Zlatne lopte 2014. godine. To je bila treća Ronaldova Zlatna lopta. Uoči nagrade, Ronaldo je prišao Messiju, a uz njega je bio sramežljivi Cristiano Junior.

- Znaš, gleda video tvojih golova i priča o tebi - rekao je tada Ronaldo Messiju. 

A tri godine kasnije, Ronaldo vs. Messi 5-5. Ako ste mislili da će ostati na tome, zaboravite. Ronaldo i Messi jurišat će po novu Zlatnu loptu već sljedeće godine.

- Nadam se da će se naša borba nastaviti. Želim igrati na ovom nivou još nekoliko godina. Neymar je talentiran i sigurno će i on dobiti šansu u budućnosti - dodao je Ronaldo, koji je nahvalio momčad:

- Trofeji koje smo osvojili pomogli su mi da osvojim individualne nagrade. Moram zahvaliti suigračima, sretan sam u Realu i želim ostati ovdje. Htio bih završiti karijeru u Realu - rekao je Ronaldo.

Portugalac je nakon slavlja 2008., 2013., 2014. i 2016. peti put osvojio ovaj trofej koji od prošle godine pojedinačno dodjeljuje francuski list France Football.

Ronaldo je u privatnom avionu poveo cijelu obitelj na dodjelu nagrade u Pariz, a pokazao je i nove tenisice koje je Nike napravio prema njegovom životnom putu. Za poklon je dobio i dječji bodi s pet Zlatnih lopti za novorođenu kćer Alanu Martinu.

Kad je bio mali, nosio je tenisice majci koja ih je morala krpati da bi mali Ronaldo što prije mogao natrag na betonske terene.

Tenisice su bijele sa zlatnim znakom.

Nike je izbacio i posebnu kolekciju stiliziranih kopački u zlatno-bijeloj boji koje će proizvesti u 1000 primjeraka i na kojima piše 'Quinto triunfo' (peti naslov).

Messi je 2012. vodio 4-1 

Još tamo 2012. godine, kad je Messi primio svoju četvrtu Zlatnu loptu, a Ronaldo je imao tek jednu na vitrini, borba između njih dvojice činila se pomalo nepravednom. 

Ali pet godina kasnije rezultat je 5-5! Čini se da će 2018. biti tie-break! U tenisu se igra kod 6-6, ali u slučaju Messija i Ronalda, SP u Rusiji bit će prekretnica i šansa da pokažu tko je stvarno najbolji igrač svijeta.  Jer, teško da ćemo moći čekati 2022. godinu, Ronaldo će tada imati 37, a Messi 35...

Samo France Football

Od prošle godine najboljeg nogometaša svijeta biraju posebno novinari i urednici France Footballa, a posebno izbornici i kapetani. Fifa i njezin novi predsjednik Gianni Infantino nisu se mogli dogovoriti s vlasnicima francuskog lista pa imamo dvije nagrade za igrača godine, jednu pod okriljem Fife, a drugu France Footballa..

Fifa je svoju nagradu dodjeljivala od 1991. do 2009. godine i po tri puta pobjednici su bili Zinedine Zidane i Ronaldo, dok je "France Football" nagradu dodjeljivao od 1956. godine do 2009. (do 1998. godine u konkurenciji su bili samo europski igrači) i rekorderi su Michel Platini, Johan Cruyff i Marko Van Basten sa po tri nagrade.

Zajedničku nagradu Fife i France Footballa dobili su samo Messi (četiri puta) i Cristiano Ronaldo (dvaput).
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 243
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka