Obavijesti

Sport

Komentari 1

Sve medalje posvetio je bratu koji je preminuo na spavanju...

Sve medalje posvetio je bratu koji je preminuo na spavanju...
1

Marijo Možnik odlučio je reći zbogom gimnastici te se posvetiti novim izazovima u životu. Ulazi u politiku gdje će kao nestranački čovjek biti na listi Milana Bandića za Europski parlament

VIDEO

Marijo Možnik (32) zlatnim će slovima ostati upisan u povijest hrvatske gimnastike jer je uz Filipa Udea osvojio prve pojedinačne medalje za Lijepu našu na SP-ima. Danas se na Trgu bana Josipa Jelačića i službeno oprostio od sporta u kojem je Hrvatima donio puno radosti. Zagrepčanin u mirovini neće sjediti prekriženih ruku, planira aktivnije ući u političke vode. 

Možnik se našao na listi zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića za Europski parlament. Izbori će se održati 26. svibnja, a upravo je Marijo jedan od najvećih Bandićevih aduta. Sada već bivši gimnastičar nosi titulu vrhunskog sportaša i jedini je takav u Hrvatskoj koji se našao na nekoj izbornoj listi za Europski parlament te jedan od malobrojnih u cijeloj Europi. Treba istaknuti kako Možnik nije član stranke BM 365, izabran je kao nestranački čovjek.

Zagreb: Stranka rada i solidarnosti obilježila 4. godišnjicu i predstavila listu za EU izbore

Sve medalje posvećuje bratu

Znamo da je u gimnastici teško dugo trajati, a Možniku je to pošlo za rukom. Počeo je davne 1993. u 'Hrvatskom sokolu' kojem je ostao vjeran do kraja karijere. Krenuo je s višebojem, a 2004. radi potez karijere i prelazi na preču. 

Žetvu medalja počeo je 2012. kada je u Montpellieru osvojio srebro na Europskom prvenstvu. Srebro je osvojio i na Mediteranskim igrama u Mersinu. Možnik je sjajan rezultat ostvario i 2014. kada je uzeo broncu na Svjetskom prvenstvu u Nanningu, a već iduće godine zlato na Europskom prvenstvu u Montpellieru koji je za njega mjesto sreće.

Sve te uspjehe posvetio je bratu Dariju koji je tragično preminuo 2011. godine. Jednog popodneva legao je u svoj krevet kako bi se odmorio i više se nije probudio. Nije pokazivao nikakve simptome, a kasnije je ustanovljeno da je imao fibrozu srčanog mišića.

Izmislio svoj element

Marijo Možnik kao svog nasljednika imenovao je Tina Srbića (22). Njih dvojica veliki su prijatelji.

- On je osoba za koju nemam što loše reći. Svima nama koji su bili klinci pokazao je da je to moguće. Dao nam je elana i sve da budemo bolji. Ali je i kako čovjek, osoba, prijatelj izvanredan. Što god da ga pitam, pomogne mi. Sposoban je što se tiče i sponzora i izvan gimnastike, s medijima. A i izmislio je element koji radim u svojoj vježbi pa je u svakom mom uspjehu i dio njegov. Baš smo se zezali kad sam se vratio iz Poljske, kaže: "Još jedna medalja i onda si me tek stigao". On ima europsko srebro i zlato i svjetsku broncu, ja imam svjetsko zlato i europsko srebro i tek onda sam ga tek stigao - rekao nam je Srbić u nedavnom razgovoru.

Taj čuveni element 'Možnik' koji je Marijo smislio počeo je koristiti još 2007. godine, a on je iste godine upisan u FIG-ov bodovni pravilnik.

Osvojio je Možnik i 19 medalja na turnirima Svjetskog kupa u periodu od 2007. do 2016. godine.

Unatoč karijeri vrhunskog sportaša nije zanemario obrazovanje pa od 2012. radi na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Tamo je i doktorirao prošle godine. Završio je:

  • III. gimnaziju u Zagrebu 2005. godine
  • Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu 2011. godine
  • Preddiplomski stručni studij na Visokoj školi za sportski menadžment Aspira 2013. godine
  • Specijalistički diplomski stručni studij na Visokoj školi za sportski menadžment Aspira 2015. godine
  • Poslijediplomski doktorski studij kineziologije na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2018. godine
  • Program usavršavanja za trenera muške športske gimnastike na Hrvatskoj olimpijskoj akademiji 2009. godine
  • ECDL Diploma 2007. godine (Europska računalna diploma)
  • Osnovnu glazbenu školu za violinu

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica