Obavijesti

Sport

Komentari 3

Sve o spektaklu kod fontana: Besplatno je i dolazi sama elita

Sve o spektaklu kod fontana: Besplatno je i dolazi sama elita
1

Naša najveća uzdanica bit će Filip Mihaljević, koji je vrhunskim hicem 21,84m ove sezone srušio hrvatski rekord i trenutno je deveti bacač kugle na svijetu. Sprema se još jedan bacački spektakl u Zagrebu

VIDEO

Najbolji svjetski bacači kugle tradicionalno su u svoj ovosezonski raspored dodali i Memorijal Ivana Ivančića, bacački turnir u sklopu Hanžekovićeva memorijala, koji će ove godine doživjeti svoju petu inačicu.

Kao što smo već navikli, Zagreb će na fontanama kod Nacionalne sveučilišne knjižnice gledati najbolje svjetske bacače kugle.

Najavljena startna lista:

Odmah na prvu da se primijetiti da ove godine na fontanama neće bacati Stipe Žunić. Stipe će zbog ozljede propustiti "Zagreb meeting", no zato imamo uzdanicu u Filipu Mihaljeviću, koji je ove godine deveti bacač kugle na svijetu s vrhunskim rezultatom 21,84m. Filip je tim sjajnim hicem postavio novi hrvatski rekord i nastup pred domaćom publikom mogao bi mu dati dodatni vjetar u leđa.

- Neće me biti s ovim veličanstvenim bacačima. Trudit ću se profesionalno prokomentirati njihove nastupe, a ono što očekujem su daleki hici i fantastično natjecanje kao što je svake godine. Imamo sada i Filipa koji je ove godine jako dobar - rekao je osvajač bronce na prošlom Svjetskom prvenstvu u Londonu, koji će u ponedjeljak biti u ulozi komentatora.

Kada miting počinje?

Memorijalni bacački miting Ivan Ivančić počinje 2. rujna (ponedjeljak) u 18.30 sati.

Kolika je cijena ulaznice?

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan. Najbolje je doći ranije i požuriti jer se tradicionalno oko bacališta stvori gužva i mjesta se vrlo brzo popune.

Gdje gledati?

Prijenos će kao i svake godine biti na drugom programu HRT-a.

Gdje se održava?

Kod zagrebačkih fontana pored Nacionalne sveučilišne knjižnice.

Tko će nastupati?

Organizatori su tradicionalno uspjeli dovesti trenutno dva najbolja svjetska bacača - Toma Walsha (22,44 SB) i Joea Kovacsa (22,31 SB). Tu je i još Darrell Hill koji je također bacač "preko 22 metra" s rezultatom 22,11 ove sezone, a bacat će i mladi Konrad Bukowiecki, bacač kugle u velikom usponu, koji je ove sezone bacio osobni rekord 21,97m. Naša uzdanica bit će novi hrvatski rekorder Filip Mihaljević.

Nedostaju Ryan Crouser, Amerikanac koji drži rekord mitinga i koji je ove sezone u slabijoj formi, Michal Haratyk i trenutno vodeći u poretku Dijamantne lige Darlan Romani. Brazilac je u Americi ove sezone bacio nevjerojatnih 22,61m.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja