Obavijesti

Sport

Komentari 40

Šarić i Blassingame zaplesali, Bandić obećao isplatu plaća

Šarić i Blassingame zaplesali, Bandić obećao isplatu plaća
28

Pobjednike regionalne lige, košarkaše i stručni stožer Cibone, na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića pljeskom i pjesmom je dočekalo oko tri i pol tisuće ljudi

VIDEO

Košarkaše i stručni stožer Cibone na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića pljeskom i pjesmom je dočekalo oko tri i pol tisuće ljudi. Pjesmu su pokrenuli Novi fosili s kojima su na pozornici zaplesali odlično raspoloženi Jerel Blassingame i Dario Šarić.

Pokretanje videa...

24sata tv VIDEO

Sjajno raspoloženje u centru Zagreba nastavljeno je uz nastup Baruna i otvaranje boce šampanjca kojom su se igrači Cibone zalijevali na pozornici. Nakon toga navijačima se obratio i njihov ljubimac, Dario Šarić:

- Odlično smo igrali, i pokazali pravi košarkaši vic. Navijači su nas prekrasno dočekali i vi svi koji ste došli prekrasno ste nas dočekali. Hvala vam na tome - rekao je Šarić a onda pokrenuo već poznatu pjesmu 'Muku muće da nas spriječe...' koju je prihvatio cijeli Trg.

Okupljenima se nakon njega obratio i zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić:

- Hvala svim dečkima ovdje. Hrvatska ima ne jednog, već dva euroligaša, Cibonu i Cedevitu. Dozvolite mi ipak da izdvojim četiri čovjeka, trenera Rimca, kapetana Rozića, Blassingamea i na kraju naravno bisera zagrebačke i hrvatske košarke, čovjeka koji će u NBA-u nastaviti slavu naše košarke nakon Dražena Petrovića, Darija Šarića. Ostani s nama i dalje u ovom prekrasnom gradu. Oni su odradili svoje, a sada je na redu da i ja odradim svoje. Dečki moraju dobiti plaće koje su zaslužili. Hvala vam od srca, a ja ću se potruditi da se to i realizira - završio je Bandić uz veliki pljesak svih okupljenih.

Predsjednik Cibone Ivica Lovrić zasad nije želio o budućnosti, prvenstveno financijskoj, koja je vrlo klimava.

- Sve će se znati za dva mjeseca, nije 40. minuta, tek smo dobili podbacivanje i ta priča tek počinje. Što se tiče Darija, to ćemo riješiti ranije, nema panike - rekao je Lovrić.

Šarić je posljednji ušao u tramvaj koji je momčad odveo natrag do dvorane, a navijači su mu skandirali ''Dario, ostani''.

VIDEO
VIDEO

Pokretanje videa...

Toni Horvat/24sata VIDEO
VIDEO
VIDEO
VIDEO
VIDEO

Svladavši Crvenu zvezdu u polufinalu Final Foura u Beogradu te Cedevitu u finalu, igrači i stručni stožer Cibone osvojili su ABA ligu. Vratili su se 'vukovi' u ponedjeljak u Zagreb , a na parkiralištu kod Draženovog doma dočekalo ih je 100-tinjak razdraganih navijača s kojima su uz pjesmu i bengalke proslavili titulu. Najžešći u slavlju tada je bio Dario Šarić koji je megafonom pozivao navijače na pjesmu. Pritom je Dario, kao i neki igrači Cibone, zapalio bengalku i žestoko proslavio Cibonin povijesni naslov u regionalnoj ligi. Hrvatska košarka pokorila je regiju. Cibona je na krilima čudesnog Darija Šarića nakon 11 godina u Hrvatsku donijela trofej regionalne lige. Posljednji i jedini hrvatski pobjednik bio je Zadar 2003. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti