Obavijesti

Sport

Komentari 0

Švedskog izbornika uhitili jer je rekao da ima bombu, a Hrvatice slavile u utakmici s 90 golova

Švedskog izbornika uhitili jer je rekao da ima bombu, a Hrvatice slavile u utakmici s 90 golova

Hrvatska je slavila protiv Indije (54-36), a u oceanu informacija zvan internet pokušali smo provjeriti je li ikada palo više golova na jednoj utakmici ženskih reprezentacija. Do te informacije nismo došli pa smo možda svjedočili rekordu

Prije nekoliko dana počelo je Svjetsko prvenstvo u rukometu za kadetkinje u Sjevernoj Makedoniji, a već sada se može snimiti film. Rukometašice Senegala kasnile su pola sata na utakmicu protiv Makedonije pa slavile, a indijske rukometašice nisu se ni pojavile. Naime, zakasnile su na svoj premijerni nastup na SP-ima pa je pobjeda Kazahstanu pripala bez borbe.

I ni to nije sve. Švedske rukometašice su iz Kopenhagena putovale za Skoplje, a danska policija uhitila je njihovog izbornika Warda Wikelunda.

Pitali su ga što nosi u prtljazi, a majstor očito baš ne voli kad mu netko narušava privatnost pa je ispalio - nosim bombu. Htio je biti komičan, a policajci baš i nisu imali smisla za humor pa su ga priveli. Ipak, kada su shvatili da se pomalo živčani gospodin šali, pustili su ga na slobodu.

I kada mislite da ne može bolje od toga, na scenu stupaju naše rukometašice. Šokantnim porazom od Egipta hrvatske kadetkinje otvorile su Svjetsko prvenstvo u Makedoniji, ali u nedjelju su se vratile na pobjednički kolosijek i to u utakmici s 90 golova! Da, dobro ste pročitali. Je li to gol vrijedio dva poena, kao u košarci, pitali su se mnogi.

Hrvatska je slavila protiv Indije (54-36), a u oceanu informacija zvan internet pokušali smo provjeriti je li ikada palo više golova na jednoj utakmici ženskih reprezentacija. Do te informacije nismo došli pa smo možda svjedočili rekordu. 

Rukomet u Indiji popularan je kao curling u Hrvatskoj, ali indijske rukometašice su u debiju pokazale da nisu zalutale. Štoviše, stvarale su velike probleme našim reprezentativkama u prvom poluvremenu. Na predah se otišlo s 28-21, a u nastavku su Indijke ipak posustale pa se naša prednost samo penjala. 

Najefikasnija bila je Lujić s 11 golova čime je ponijela i titulu igračice utakmice, a Kosovac je dodala osam.

Izabranice Nenada Smiljaneca u akciji su opet od utorka kada ih od 13 i 30 očekuje dvoboj protiv Kazahstana. Pobjeda nam donosi plasman u drugi krug.