Obavijesti

Sport

Komentari 34

Svetina: Imamo nove Modriće i Kovačiće, opet ćemo biti prvaci

Svetina: Imamo nove Modriće i Kovačiće, opet ćemo biti prvaci
1

Kao što ćemo mi čestitati Rijeci na jesenskom naslovu, vjerujem da će Rijeka nama u svibnju čestitati 12. naslov u nizu. Novac imamo, plan i želju za pojačanjima također, rekao je Tomislav Svetina

VIDEO

Dinamo je nakon kraja prvog dijela sezone održao redovnu sjednicu Skupštine na kojoj je bilo 58 od 80 članova. 

- Dinamo je osvojio duplu krunu, u mlađim kategorijama osvojili smo pet od mogućih šest naslova, dali smo velik broj reprezentativaca koji su išli na EURO, nakon toga smo krenuli u kvalifikacije za Ligu prvaka gdje smo završili plasmanom u grupnu fazu i tako ostvarili svoj cilj - rekao je direktor Tomislav Svetina.

- Nastupi u tom natjecanju nisu bili uspješni kao prošle godine kad smo se borili do zadnjeg kola za proljeće u Europi. Što zbog smjene generacija, a što zbog smjene trenera ove godine nismo napravili taj iskorak i to nas ne veseli. Mogu obećati da će iduće godine biti drugačije i bolje - dodao je Svetina.

Rijeka bježi šest bodova, ali na Maksimiru nema panike.

- U ovoj smo sezoni afirmirali niz mladih igrača. Naravno, sve nas muči drugo mjesto na tablici, nismo navikli na to, ali dođe i takva situacija. Mora nas to sve mobilizirati, kako Skupštinu, Izvršni i Nadzorni odbor, Upravu, tako posebno igrače na terenu. Moraju ući u proljeće galvanizirani, a kao što ćemo mi čestitati Rijeci na jesenskom naslovu, vjerujem da će Rijeka nama u svibnju čestitati 12. naslov u nizu. Mislim da je pobjeda u subotu protiv Hajduka dala svima vjetar u leđa, a Soudani nam je dao prekrasan poklon uoči Božića i vjeru da ćemo biti bolji i jači na proljeće. Bit ćemo prvi - dodao je Svetina, prenosi službena stranica Dinama.

"Dinamo će dominirati"

- Možda je točno da nismo imali nikad lošiji Dinamo kao što se puno piše u medijima, ali mi smo protiv Juventusa i Lyona igrali s igračima koji su tek navršili 18 godina. Tu su Benković, Ćorić, Knežević, Gojak, Moro koji je 1998., čak i neki mlađi. To je snaga koja garantira. U godinama koje dolaze bit će sigurno dominacija Dinama na nogometnom nebu. Ti su igrači zalog da možete svi biti mirni i da će Dinamo biti kvalitetan i konkurentan u Europi - rekao je Svetina i dodao:

- Mogu se svi rugati Ligi prvaka, ali teško je doći do nje. Nek dođu drugi do Lige prvaka ako misle da je lako. Prvi preduvjet je biti prvak Hrvatske, a što znači igrati u grupnoj fazi europskog natjecanja znaju samo uz nas Hajduk koji je igrao prije 5-6 godina i Rijeka koja je igrala dva puta.

Nije lako dovesti nove Soudanije

- Prihod u iznosu od 227.900.000 kuna, oko 30 milijuna Eura, plan je formiran kroz ulaznice, sponzorstva, prava emitiranja, komercijalne prihode, UEFA-ine nagrade, prodaju igrača te ostalo. Ovaj je prihod već ostvaren i to smo već postigli - rekao je direktor Svetina na temu prihoda u 2016. godini pa nastavio s pojašnjenjem rashoda:

- U prethodnoj smo godini napravili bitan iskorak, vratili smo kredita 18,5 milijuna Eura. Morali smo funkcionirati nekako jer od prodaje igrača ne možemo novac dobiti u sekundi već on stiže u ratama. A u međuvremenu treba funkcionirati, biti konkurentan, osvajati prvenstva, isplaćivati plaće, a da nismo u nervozi.

- Imamo novac, plan i želju i želimo dovesti pojačanja. Ovi koje sam nabrojao su ti koji će biti novi Kovačići, Brozovići, Modrići i Mandžukići, a oni moraju stasati uz prave igrače. Mi želimo dovesti nove Soudanije, a njih je teško dovesti - rekao je Svetina.

Riječ je dobio i predsjednik Mirko Barišić.

- Uvjeren sam da ćemo se u idućoj godini jednako veseliti i nastaviti kao što smo išli do sada. Bit ćemo najbolji u Hrvatskoj i nastupat ćemo u Europi. Teškoća ima, ali mi smo tu da ih riješimo. Naša je parola ''nema predaje'' - rekao je predsjednik. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'