Obavijesti

Sport

Komentari 30

Svi klubovi za ABA ligu: Ovo nije socijalizam, ovo je biznis

Klubovi vlasnici regionalne košarkaške ABA lige jednoglasno su objavili kako i dalje nastupaju u tom natjecanju bez obzira na eventualne kazne u suspenzije Fibe

VIDEO

Na zajedničkoj konferenciji za novinare, nakon sjednice Skupštine u Beogradu, čelnici klubova i lige poručili su kako će iduće sezone igrati ABA ligu bez obzira na poteze svojih nacionalnih saveza i pored velikih sukoba FIBA-e i Eurolige. 

Iz FIBA-e nije stigao niti jedan dokument o ukidanju ABA lige, a tek ako i kada takav dokument bude stigao, Skupština lige će reagirati. 

- Članovi ABA lige ostaju na istom pravcu. Složno je svih 12 članova klubova vlasnika. Svih 12 klubova je jedinstveno i želimo nastaviti u istom smjeru. Znamo svoj put i interes i na taj način ćemo pokušati da ova liga iz godine u godinu bude organiziranija - kazao je predsjednik Budućnosti Dragan Bokan dodavši kako je financijska situacija stabilna.

Bokan, koji je ove sezone i predsjednik tročlanog Predsjedništva ABA lige, najavio je kako će nacionalnim savezima biti poslano pismo kako bi se zajednički razmotrila situacija, a liga još više unaprijedila i postala jedna od najboljih projekata u ovom dijelu Europe.

- U ovim mutnim vremenima pokušava nas se ubaciti u prostor koji nismo zaslužili. Pokušat ćemo obraniti prvo klubove, pa saveze te velika europska natjecanja - istaknuo je Bokan, dok je predsjednik Cedevite i jedan od dopredsjednika ABA lige Mladen Veber rekao da su klubovi pokazali ozbiljnost i da misle na interes regionalne košarke. 

Kada je riječ o suspenziji klubova, Bokan je poručio da klubovi moraju gledati "dva do tri mjeseca unaprijed". 

- ABA liga nije napravila niti jednu pogrešku, nije prekršila niti jedan član ugovora ni s Euroligom, ni s FIBA-om, niti s bilo kojim od saveza. Neće nam biti teško odlučiti se i spremni smo za svaku situaciju, zato što smo definitivno čuli od svih 12 klubova vlasnika da je jedini interes igranje lige - rekao je Bokan.

On je dodao kako je iza ABA lige stala i Cibona, koja se opredijelila za FIBA Ligu prvaka. Kako je naglasio mora se voditi i računa o reprezentacijama i zbog toga svi moraju biti 'partneri u ovom poslu'. 

- Ne vidim zašto savezi nemaju hrabrosti makar biti i jedinstveni kada su u pitanju ucjene od strane FIBA-e. Ovo nije socijalizam, ovo je biznis - dodao je Bokan.

Prvi čovjek Crvene zvezde Nebojša Čović je naglasio kako su pripremljene mjere za sve kombinacije. "Imamo pripremljene mjere za A i za B kombinaciju, a vjerojatno postoji i C kombinacija. Najviše bi voljeli kada bi došlo do dogovora na relaciji FIBA - Euroliga," kazao je Čović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta