Obavijesti

Sport

Komentari 44

Svi se pitaju gdje je Shuai Peng, oglasila se i Serena: Šokirana sam, ovo se mora istražiti!

Svi se pitaju gdje je Shuai Peng, oglasila se i Serena: Šokirana sam, ovo se mora istražiti!

Nadam se kako će Peng Shuai ubrzo biti pronađena, jer ovdje nije riječ o teniskom meču nego o ljudskom životu, oglasio se i treći tenisač svijeta Alexander Zverev

VIDEO

Iako je u srijedu u javnost procurio e-mail kojega je navodno napisala kineska tenisačica Peng Shuai (35), a u kojem stoji kako se nalazi u svojoj kući te se odmara, u teniskoj zajednici raste zabrinutost za sudbinu 35-godišnje igračice koja je početkom ovoga mjeseca optužila bivšeg dopredsjednika vlade najmnogoljudnije zemlje svijeta Zhanga Gaolija da ju je prije tri godine prisiljavao na spolne odnose.

Kineska televizijska postaja CGTN objavila je e-mail kojega je navodno napisala Peng Shuai, ali bez mogućnosti provjeravanja autentičnosti poruke.

FILE PHOTO: China

- Informacija, posebice vezana uz optužbe za seksualno napastovanje, lažna je. Nisam ni nestala niti sam u opasnosti. Samo se odmaram kod kuće, sve je u redu. Hvala još jednom na zabrinutosti - stoji u e-mailu kojega je Peng Shuai navodno poslala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Peng Shuai je putem svog službenog Weibo računa (kineske inačice twittera) 2. studenoga objavila optužbe protiv Zhanga Gaolija, koji je od 2013. do 2018. bio zamjenik kineskog premijera, no ta je poruka vrlo brzo izbrisana. Otada tenisačica nije viđena u javnosti niti je poslala neku drugu poruku.

- Objava kineskih državnih medija samo povećava moju zabrinutost u vezi njezine sigurnosti i mjesta gdje se nalazi. Teško mi je povjerovati kako je ona napisala e-mail kojega smo primili. Pokušao sam ju kontaktirati putem različitih informacijskih kanala, ali bez uspjeha - napisao je prvi čovjek WTA Steve Simon.

FILE PHOTO: Tennis - Australian Open - First Round

Podršku Peng Shuai, bivšoj prvoj igračici svijeta u igri parova, poslali su i kolege profesionalci.

- Šokirana sam i uznemirena zbog onoga što se događa Peng Shuai. Njezina se situacija mora istražiti i mi ne smijemo šutjeti -  objavila je legendarna američka tenisačica Serena Williams.

Tennis: US OPEN

- Nadam se kako će Peng Shuai ubrzo biti pronađena, jer ovdje nije riječ o teniskom meču nego o ljudskom životu - oglasio se i trenutačno treći igrač svijeta Nijemac Alexander Zverev.

Oglasio se i William Nee iz Udruge branitelja ljudskih prava u Kini.

- Posljednje objave Peng Shuai ne bi se trebale uzeti zdravo za gotovo. Kineska vlada ima dugu povijest zatvaranja ljudi upletenih u kontroverzne slučajeve sprečavajući ih u slobodnom govoru i prisiljavajući ih na objave za javnost - napisao je Nee.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi