Sport

Komentari 10

'Svi su pobjedivi, imam oružja i za najbolje igrače na svijetu'

'Svi su pobjedivi, imam oružja i za najbolje igrače na svijetu'

Prije nekoliko dana sam svladao još jednog tenisača koji je blizu ulasku među stotinu najboljih na rang-listi, tako da znam da imam oružje za takve igrače, rekao je na Nino Serdarušić.

Prije nešto više od godinu dana Nino Serdarušić bio je u Zadru u susretu protiv SAD-a pridruženi član reprezentacije, a sad bi mogao konkurirati za pojedinačne mečeve naše reprezentacije na završnom turniru Davis Cupa u Madridu.

- Osjećaj je sasvim drugačiji. Ovo je za mene, a vjerujem i za svakog sportaša u bilo kojem sportu, jedna od najvećih časti koju možeš doživjeti, igranje za reprezentaciju svoje zemlje. Tu si sa svojim dečkima, koji su odreda vrhunski tenisači i drago mi je što ću s njima provesti tih desetak dana. Vidjet ćemo tko će dobiti ulogu drugog igrača (uz Bornu Ćorića, op.), ali svejedno je. Svi smo spremni, došli smo ovamo pobijediti i dat ćemo sve od sebe - kazao je 22-godišnji Serdarušić.

Hrvatsku će u Madridu 18. studenoga igrati protiv Rusije, a dva dana kasnije protiv Španjolske. Pobjednici šest skupina, te dva najbolja drugoplasirana izborit će četvrtfinale. Igra se na brzo podlozi, a Serdarušić je istaknuo kako je podloga slična kao i na drugim dvoranskim turnirima.

- Slična je ostalim podlogama na dvoranskim turnirima, s novim premazom. Ovdje je i nadmorska visina od oko 700 metara, što ima utjecaja. Do sada sam trenirao dva puta, a nadam se da ćemo jedan dan dobiti priliku trenirati na centralnom igralištu, da malo upijemo atmosferu. Sigurno ćemo biti spremni.

Ukoliko će dobiti priliku, Serdarušić će igrati protiv tenisaač koji je među dvadeset najboljih na svijetu.

- Sigurno će suparnik biti jedan iz tog društva dvadeset vodećih. Neko veliko ime na centralnom terenu bit će za mene veliko iskustvo, ali svi su oni pobjedivi. Ja ću svakako dati sve od sebe, a u Davis Cupu je uvijek sve moguće. Tu je bodrenje s tribina, podrška momčad - dodao je Serdarušić, trenutačno 283. tenisač svijeta.

Mladi Zagrepčanin ove je godine na turniru u Umagu prošao do osmine finala pobijedivši Argentinca Marca Trungelittija. Koliko takav rezultat podiže samopouzdanje i povjerenje u vlastite mogućnosti?

- U Umagu sam se jako dobro osjećao. Trungelitti je jako dobar igrač, koji je prošle godine bio polufinalist Umaga, ali prije nekoliko dana sam svladao još jednog tenisača koji je blizu ulasku među stotinu najboljih na rang-listi, tako da znam da imam oružje za takve igrače - rekao je na koncu Serdarušić.

Najčitaniji članci