Obavijesti

Sport

Komentari 82

'Svi superligaši bit će kažnjeni! Pogotovo Barca, Real i Juve...'

'Svi superligaši bit će kažnjeni! Pogotovo Barca, Real i Juve...'

Oni su kao likovi iz apsurdnih skečeva u Montyju Pythonu ili ravnozemljaši. Uvjeravaju sve da Superliga i dalje postoji, iako je ekspresno propala. Bit će najviše kažnjeni, rekao je Aleksander Čeferin

VIDEO

Real Madrid i Barcelona jedini su klubovi koji još nisu istupili iz tzv. Super lige, koja je tijekom prošlog tjedna drmala nogometni i sportski svijet. Ostali klubovi "velike dvanaestorke" odlučili su napustiti novonastali projekt pa je zamro i prije nego što se rodio.

POGLEDAJTE VIDEO: Bilić protiv Super lige

Pokretanje videa...

Slaven Bilić 01:22

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin tako je ušao u otvoreni rat prvenstveno s Florentinom Perezom, predsjednikom Real Madrida, koji je kao začetnik ideje elitističkog nogometnog natjecanja ostao posljednji stup obrane vlastitih ambicija.

FILE PHOTO: UEFA Congress

- Svih 12 klubova pokretača Superlige bit će kažnjeni. Bez obzira na to što je ogromna većina njih priznala grešku, pokajala se i napustila taj nakaradni projekt, ne možemo se praviti kao da se ništa nije dogodilo. Svi moramo snositi posljedice svojih nedjela, pa tako i oni. U idućih nekoliko dana vidjet ćemo kako - rekao je čelni čovjek krovne europske nogometne organizacije u intervjuu za Daily Mail pa dodao:

- Jasna je razlika između engleskih klubova i šest preostalih. Chelsea, Manchester City, Arsenal, Tottenham, Liverpool i Manchester United su se prvi povukli iz Superlige i priznali grešku. Oni su od tri grupe među 12 superligaša ona koja je najmanje zgriješila i tako ćemo tretirati englesku šestorku. Zatim dolazi trojka koja je izašla naknadno: Atletico, Milan i Inter. Konačno, zadnja i skupina čija krivnja je najveća, pa će takva biti i kazna, je ona u kojoj su Real, Juventus i Barcelona. Oni su kao likovi iz apsurdnih skečeva u Montyju Pythonu ili ravnozemljaši. Uvjeravaju sve da Superliga i dalje postoji, iako je ekspresno propala. Sve te tri skupine će biti kažnjene, ali posljednja među njima najstrože.

Juventus v Torino - Serie A - Allianz Stadium

Još uvijek nije poznato kakvu kaznu će klubovi dobiti.

- Ne želim reći da će protiv njih biti otvoren disciplinski postupak, ali mora biti jasno da će svi oni morati snositi krivnju s obzirom na to u kojoj su grupi. Hoće li to biti kazna Uefine Disciplinske komisije ili Izvršnog odbora, to ćemo još vidjeti, prerano je za reći.

Valja istaknuti da ipak nije spomenuo što će biti s navedenim klubovima u Ligi prvaka niti da će ih Uefa izbaciti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini