Obavijesti

Sport

Komentari 35

Švicarci putovali 12 tisuća km, Hrvati skoro tri, a Englezi - nula

Švicarci putovali 12 tisuća km, Hrvati skoro tri, a Englezi - nula

Engleska nogometna reprezentacija jedina na Europskom prvenstvu nije putovala ni kilometra. A neće ni sada jer osminu finala s Njemačkom opet igra - na Wembleyju. Švicarci i Velšani su rekorderi

VIDEO

Završetkom grupne faze Eura 2020 postalo je jasno tko je prošao u osminu finala i tko će igrati s kime. Kada, gdje i tko će biti domaćin. Hrvatska nogometna reprezentacija u nokaut fazi Eura igra protiv Španjolske i to je, definitivno, najgori mogući protivnik kojeg smo mogli dobiti.

POGLEDAJTE VIDEO: Zezancija na treningu Vatrenih

Pokretanje videa...

Zezancija na treningu 'vatrenih' VIDEO

No, što je tu je. Kako i Vatreni sami kažu moraš pobijediti najbolje da bi bio najbolji. Prvenstvo prepuno kurioziteta i po mnogo čemu drugačije od ostalih dobilo je i novu dimenziju jednom kada se podvukla crta pa pobrojalo tko je od reprezentacija u osmini finala koliko putovao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatska je gostovala na Wembleyju i Hampden Parku dva puta, sada ide u Kopenhagen, pa će ukupno za osminu finala u zraku provesti skoro 3 tisuće kilometara. Apsolutni 'pobjednici' su Švicarci, koje su, bome, izvozali. Oni su do sada preletjeli preko 12 tisuća kilometara. Igrali su u Bakuu pa u Rimu, ponovno u Bakuu i sada idu u Bukurešt na Francusku.

Euro 2020 - Group A - Switzerland v Turkey

Ni Velšani ne zaostaju mnogo. Izabranici Roberta Pagea prešli su brojku od osam tisuća kilometara i također putovali u Baku i Rim, a sada će u osmini finala u Amsterdam protiv Danske.

Euro 2020 - Group A - Italy v Wales

Idući su Šveđani s putovanjima nešto manjima od 8 tisuća kilometara (igrali u Sevilli i Sankt Peterburgu), koji će sada na Ukrajince u Glasgow.

A pravi pobjednik je, ustvari, Engleska. Englezi k'o Englezi, uvijek posebni. U zraku su proveli ravno nula kilometara. Sve tri utakmice naše skupine igrali su na Wembleyju što drugim riječima znači da su Hrvatska, Češka i Škotska stizale na gostovanja. Ne samo da su Englezi imali prednost domaćeg terena, već ih ni zamor putovanja nije mogao načeti.

Euro 2020 - England Training

Ustvari, jedina su reprezentacija na ovome Euru koja nije putovala nijednog kilometra, a neće ni u osmini finala. Na Wembley stižu Nijemci.

Tko je koliko putovao:

  1. Švicarska - 11,700 kilometara
  2. Wales - 8661 km
  3. Švedska - 8629 km
  4. Belgija - 7763 km
  5. Češka - 7477
  6. Ukrajina - 6046 km
  7. Portugal - 5948 km
  8. Austrija - 5624 km
  9. Hrvatska - 2941 km
  10. Španjolska - 2462 km
  11. Francuska - 1887 km
  12. Nizozemska - 1787 km
  13. Italija - 1445 km
  14. Njemačka - 920 km
  15. Danska - 635 km
  16. Engleska - 0 km
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu