Sport

Komentari 35

Švicarci putovali 12 tisuća km, Hrvati skoro tri, a Englezi - nula

Švicarci putovali 12 tisuća km, Hrvati skoro tri, a Englezi - nula

Engleska nogometna reprezentacija jedina na Europskom prvenstvu nije putovala ni kilometra. A neće ni sada jer osminu finala s Njemačkom opet igra - na Wembleyju. Švicarci i Velšani su rekorderi

Završetkom grupne faze Eura 2020 postalo je jasno tko je prošao u osminu finala i tko će igrati s kime. Kada, gdje i tko će biti domaćin. Hrvatska nogometna reprezentacija u nokaut fazi Eura igra protiv Španjolske i to je, definitivno, najgori mogući protivnik kojeg smo mogli dobiti.

POGLEDAJTE VIDEO: Zezancija na treningu Vatrenih

No, što je tu je. Kako i Vatreni sami kažu moraš pobijediti najbolje da bi bio najbolji. Prvenstvo prepuno kurioziteta i po mnogo čemu drugačije od ostalih dobilo je i novu dimenziju jednom kada se podvukla crta pa pobrojalo tko je od reprezentacija u osmini finala koliko putovao.

Hrvatska je gostovala na Wembleyju i Hampden Parku dva puta, sada ide u Kopenhagen, pa će ukupno za osminu finala u zraku provesti skoro 3 tisuće kilometara. Apsolutni 'pobjednici' su Švicarci, koje su, bome, izvozali. Oni su do sada preletjeli preko 12 tisuća kilometara. Igrali su u Bakuu pa u Rimu, ponovno u Bakuu i sada idu u Bukurešt na Francusku.

Ni Velšani ne zaostaju mnogo. Izabranici Roberta Pagea prešli su brojku od osam tisuća kilometara i također putovali u Baku i Rim, a sada će u osmini finala u Amsterdam protiv Danske.

Idući su Šveđani s putovanjima nešto manjima od 8 tisuća kilometara (igrali u Sevilli i Sankt Peterburgu), koji će sada na Ukrajince u Glasgow.

A pravi pobjednik je, ustvari, Engleska. Englezi k'o Englezi, uvijek posebni. U zraku su proveli ravno nula kilometara. Sve tri utakmice naše skupine igrali su na Wembleyju što drugim riječima znači da su Hrvatska, Češka i Škotska stizale na gostovanja. Ne samo da su Englezi imali prednost domaćeg terena, već ih ni zamor putovanja nije mogao načeti.

Ustvari, jedina su reprezentacija na ovome Euru koja nije putovala nijednog kilometra, a neće ni u osmini finala. Na Wembley stižu Nijemci.

Tko je koliko putovao:

Najčitaniji članci