Obavijesti

Sport

Komentari 3

Švicarka Wendy otvara utrku, Leoni startni broj 64, Idi 66

Švicarka Wendy otvara utrku, Leoni startni broj 64, Idi 66
8

Ovo mi je prvi put da ću nastupiti na Sljemenu, imam malu tremu. Pa 17 mi je godina, sigurno ću biti najmlađa natjecateljica, sumnjam da ima netko mlađi od mene, rekla je Ida Štimac

VIDEO

Prvi put u povijesti skijašice su doklizale do startnih brojeva. U Ledenom parku na Trgu kralja Tomislava Shiffrin, Vlhova i ostale zvijezde pokazale su zavidno i klizačko umijeće. Startni broj jedan izvukla je Švicarka Wendy Holdener, koja će otvoriti sljemensku utrku. 

Nastupit će i dvije hrvatske skijašice, Leona Popović (20) i Ida Štimac (17), koje će imati visoke startne brojeve. Leona izvukla je startni broj 64, dok će Ida na stazu pretposljednja, sa startnim brojem 66. Leoni će to biti treći nastup na Snježnoj kraljici, a u dosadašnja dva nije završila utrku.

- Vjerujem da bi ovo mogla biti treća sreća. Bolje mi idu brze discipline, ali vjerujem da bih i u slalomu mogla napraviti dobar rezultat. Posebno sam sretna zbog sjajne atmosfere, na Sljemenu su navijači sjajni i izvuku ono najbolje od svih skijašica - rekla je Leona.

Za Idu Štimac bit će to premijera na Sljemenu. I to ne samo na Sljemenu već i u Svjetskom kupu.

- Jako sam uzbuđena i imam malu tremu jer će to biti moja prva utrka u Svjetskom kupu. Tek mi je 17 godina i mislim da ću biti najmlađa natjecateljica. Iskreno, sumnjam da ima netko mlađi od mene - rekla je Ida.

Prošle godine bila je predvozačica, pa je na neki način i upoznala stazu. 

- Sljemenski slalom je dugačak i zahtjevan. Ne znam koliko će mi to prošlogodišnje iskustvo pomoći uoči nastupa, ipak je to sasvim druga priča. Rezultat? Ha, teško mi je sada bilo što reći. Pokušat ću se spustiti najbolje što znam, a hoće li to biti dovoljno vidjet ćemo - rekla je Ida.

Dvostruka sljemenska pobjednica Mikaela Shiffrin imat će startni broj 4, a u Zagrebu uživa. Otkad je došla uživa u šetnjama gradom.

- Uvijek je užitak u Zagrebu, pogotovo jer je utrka odmah nakon Nove godine, pa je u gradu sjajna atmosfera. Ovo mi je najdraža utrka u kalendaru. Lani zbog pogreške nisam završila utrku, ali vjeurjem da bih ove godine mogla do postolja, pa i pobjede - rekla je Shiffrin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja