Obavijesti

Sport

Komentari 4

Svjetski prvak, zadnji put: Eto, odlučio sam da je bilo dosta...

Svjetski prvak, zadnji put: Eto, odlučio sam da je bilo dosta...
1

Goran Borović bio je svjetski prvak u savate boksu, kickboxingu i K-1, a 20. lipnja posljednji će put ući u ring. U svom Varaždinu borit će se protiv Poljaka Drabika...

VIDEO

Prošao je gotovo cijeli svijet, osvojio svjetske i europske naslove u nekoliko borilačkih sportova, a 20. lipnja Goran Borović (38) odradit će svoju posljednju borbu u karijeri. U svom Varaždinu, u četvrti u kojoj je odrastao, popet će se u ring taj zadnji put.

- Eto, odlučio sam da mi je dosta. Prošao sam sve, osvojio sam gotovo sve što sam mogao i velika mi je želja bila tu svoju priču završiti u svom gradu - kaže Borović.

Kad kaže da je “osvojio gotovo sve što se može”, ne karikira previše. Dvaput je bio svjetski prvak u savate boksu u kategoriji do 70 kg, a svjetske titule osvojio je i u K-1 te u kickboxingu. Višestruki je europski prvak u K-1 i savate boksu, a pamti i srebro s prestižnih Svjetskih kombat igara u Rusiji.

- Puno je toga iza mene, a većina tih pojasa je ovdje, sa mnom u dvorani - govori Borović pokazujući nam malu dvoranu u kojoj se osjeća kao kod svoje kuće.

- Doista sam prošao gotovo cijeli svijet, cijelu Europu, Tajland, Južnoafričku Republiku... Puno je tu uspomena, a posebno pamtim ona razdoblja kad sam znao imati i po desetak borbi u tjedan dana. Možda zvuči nevjerojatno, ali doista je bilo tako. U srijedu imam borbu u Milanu, sve to odradim, a kad završi, sjednem u automobil i odem u Marseille na turnir koji je u subotu - sjeća se Borović.

Na svom sportskom putu često se susretao s ozljedama kakve bi “običan” čovjek dobro zapamtio.

- Ni sam ne znam koliko mi je puta pucala arkada, a bilo je tu i lomova čeljusti, rebara, ruke... Često sam i prešućivao trenerima ozljede samo da ne prekinu borbu, svaku sam želio odraditi do kraja - priča Goran, sportaš s više od 240 pobjeda u bogatoj karijeri.

- Znalo je biti teških trenutaka, ali uvijek sam imao ogromnu vjeru u sebe i to me držalo, guralo prema naprijed. I na kraju ni za čim ne žalim - kaže Borović.

Već godinama, uz svoje treninge, radi i s mladima, ali i s rekreativcima. Naravno, s tim će nastaviti i nakon što završi borilačku karijeru. Nema straha da neće ostati u formi...

- Nedjelja mi je najčešće slobodna, svim ostalim danima odradim po nekoliko treninga s mlađim uzrastima. Ali to je sve normalno. Pa ja treniram i kad odem na odmor. Recimo, na moru puno plivam, veslam, sve kako bih stalno bio u formi - rekao je Borović i dodao kako mora spomenuti trenere Leona Benetu, Hrvoja Balena i Predraga Šimunca, ali i svoju Karmen:

- Zajedno smo već 18 godina i ona mi je najveća potpora u svemu ovome.

Bit će Karmen uz ring i sljedeće subote u Varaždinu.

- Želio sam napraviti spektakl za kraj, borbu na otvorenom, a očekujem više od 2000 ljudi. Protivnik je dobar, Poljak Tomas Drabik. Nisam se želio zatvarati u dvoranu, baš sam želio borbu pod vedrim nebom, vjerujem da će biti vrlo lijepo - najavio je svoj oproštaj Goran Borović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica