Sport

Komentari 2

Svjetski rekord: U ukrajinskom prvoligašu 25 slučajeva zaraze

Svjetski rekord: U ukrajinskom prvoligašu 25 slučajeva zaraze

Ukrajinsko nogometno prvenstvo se nastavilo, a nedugo nakon toga pravi problemi poharali su Karpaty iz Lavova. Naime, 25 njihovih članova ima korona virus, a utakmice su im odgođene

Trebali su igrati u nedjelju, a moraju u dvotjednu samoizolaciju. Sudbina je to ukrajinskog prvoligaša Karpatyja iz Lavova u čijim je redovima čak 25 zaraženih korona virusom. 

Sve utakmice kluba u sljedeća su dva tjedna odgođene, a svi moraju u karantenu te su svi treninzi otkazani. Iz kluba poručuju kako se nadaju da će se igrači i članovi kluba oporaviti te uspjeti završiti sezonu, a ostale prvoligaše pozivaju na oprez. Zaraženih je nešto manje od pola jer su na testiranje poslali 65 uzoraka.

Posljednjeplasirani klub ukrajinske lige i svojevrsni sportski svjetski rekorderi što se tiče zaraze, trebali su u nedjelju igrati protiv Vorskle te tjedan kasnije protiv Dnjipra, ali te će utakmice morati pričekati. Pitanje je je li moguće da se svi oporave unutar dva tjedna, a i kako će ta momčad izgledati nakon što su dva tjedna bili bez ekipnih treninga, dok su drugi igrali natjecateljske utakmice.

Najčitaniji članci