Obavijesti

Sport

Komentari 2

Tabakov Caja Laboral "gazi", uzalud 16 poena Bogdanovića

Tabakov Caja Laboral "gazi", uzalud 16 poena Bogdanovića
1

Nevjerojatnom lakoćom je Caja Laboral slavio u Istanbulu protiv Fenerbahčea 97-75. Hrvatski košarkaši Bogdanović je zajedno s Preldžićem bio 1. strijelac Fenera

VIDEO

Na čudesan je način hrvatski trener Žan Tabak pokrenuo španjolsku momčad Caja Laboral i od trenutaka kada je ovaj sjeo na trenersku klupu klub iz Vitorije gazi sve pred sobom...

Upisao je Caja Laboral novi uspjeh u skupini F Eurolige (Top 16 faza), pa tako nakon četiri utakmice ima savršenih 4-0. Nevjerojatnom lakoćom je Caja Laboral u petak slavio u Istanbulu protiv Fenerbahçea 97-75.

Poslije izjednačene prve četvrtine koja je završila sa 20-19 za goste, uslijedio je sjajan period igre gostiju koji su do poluvremena pobjegli na ogromnih 48-32. Niti nakon tog vodstva se Caja Laboral nije zaustavio, već je podigao prednost na iznad 20 poena razlike i zasluženo ostvario novi uspjeh.

Hrvatski košarkaši Bojan Bogdanović je zajedno s Preldžićem bio prvi strijelac Fenerbahçea (sa po 16 poena), s tim da je Bogdanović dodao tome po dva skoka i asistencije, te jednu izgubljenu loptu. Za dva poena je gađao 4-8, za tri 0-2, te s linije slobodnih bacanja 8-8.

Kod pobjednika su odlični bili Argentinac Andres Nocioni sa 19 poena, te Nemanja Bjelica sa 16.

Turske momčadi u ovoj skupini su pravo razočarenje. I Fenerbahçe i Beşiktaş nemaju pobjede nakon četiri odigrane utakmice.

Himkijevih pola sata košarke Maccabiju

Košarkaši Himkija lakše su od očekivanog pobijedili na svom parketu telavivski Maccabi 88-67. U pitanju je bila utakmica 4. kola skupine F Eurolige (Top 16 faza)...

Tom je pobjedom Himki ostao u gornjem domu ljestvice s omjerom 3-1, dok obrnuti omjer ima Maccabi, koji je jedno od najvećih razočarenje ovosezonskog natjecanja u Euroligi.

Prvu četvrtinu su dobili gosti 25-19, nakon čega se nije moga zamisliti kraj kakav se na kraju dogodio. Ali, druga je četvrtina završila sa čak 27-9 za Himki, u trećoj je domaća momčad napravila novih osam poena razlike (ukupno +20), čime je definitivno ubijena nada kod izraelske momčadi.

Hrvati u Himkiju nisu ovom prilikom, kao obično, bili među najboljima. Krešimir Lončar je za 18 minuta postigao osam poena, dok je Zoran Planinić ubacio četiri za 26 minute. Lončar je pritom imao dva skoka, asistenciju i dvije izgubljene lopte, a Planinić šest dodavanja, tri skoka i dvije izgubljene lopte. Recimo da je Lončar gađao 2-2 za dva i 4-4 s linije slobodnih bacanja, uz jednu promašenu tricu, dok Planinić nije imao svoj dan. Za dva poena je gađao 2-7, a za tri 0-3.

Najbolji je kod Himkija bio Kelvin Rivers sa 20 poena i četiri skoka, a kod poraženih Lior Eliyahu sa 17 poena.

Bobby Brown pobijedio i prvaka Europe u Pireju

Bobby Brown, organizator igre Montepaschi Siene i najbolji igrač te toskanske momčadi, nastavlja sa sjajnim izvedbama, a posljednji njegov ulov je europski prvak Olympiacos...

U posljednjoj utakmici 4. kola skupine F Eurolige Montepaschi Siena je u Pireju slavila 74-72, a sve zaslugom Bobbyja Browna koji je u zadnjih dvadesetak sekundi postigao pet poena.

Prvo je Antić na njemu napravio prekršaj, nakon čega je Brown s tri realizirana slobodna bacanja izjednačio na 72-72. Kyle Hines je potom užasno reagirao pod košem za moguće slavlje domaćina, Moss je pri skoku gurnuo loptu prema Brownu, a ovaj je istrčao kontru i položio u zadnjim trenucima meča za 74-72 Talijana.

Brown je i statistički još jednom bio sjajan, pa je ogled završio sa 22 poena, šest asistencija, tri skoka, tri ukradene i izgubljene lopte. Pratio ga je Hackett sa 11 poena, te Ress sa 10. Kod domaćina su Spanoulis i Hines ubacili po 13. Inače, Spanoulis je u završnici ubacio pet poena, kao i Brown, ali su njegovi koševi na kraju bili nedostatni za slavlje Olympiacosa.

Siena je tako zadržala korak s Cajom Laboral, Obje momčadi imaju omjer 4-0, dok je prvak Europe u opasnoj situaciji s omjerom 1-3.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union
Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini