Obavijesti

Sport

Komentari 0

Talenti koji su odveli Hrvatsku među 16 najboljih na svijetu...

Talenti koji su odveli Hrvatsku među 16 najboljih na svijetu...
6

Glavna priča u hrvatskom nogometu ovih je tjedana reprezentacija do 17 godina koja se plasirala u osminu finala na Svjetskom prvenstvu. Provjerili smo tko je sve u njoj

VIDEO

Prvi put od osamostaljenja nogometna reprezentacija Hrvatske do 17 godina starosti izborila je osminu finala na Svjetskom prvenstvu. Izabranici Darija Bašića, nakon remija protiv Čilea (1-1) te SAD-a (2-2), srušili su aktualnog svjetskog prvaka Nigeriju i s drugog mjesta u skupini A očekuju svog protivnika među najboljih 16 na svijetu.

Hrvatsku ekspediciju u Čileu čini čak 12 igrača Dinama, dva igrača Hajduka i Lokomotive te po jedan igrač Rijeke, OSK-a iz Otoka, Karlsruhea, Sassuola te Udinesea...

  • Adrian Šemper prvi je golman reprezentacije i član zagrebačkog Dinama, s kojim nastupa u juniorskoj Ligi prvaka. Za Hrvatsku brani još od uzrasta U-15, a ovu je generaciju na ovogodišnjem EP-u obranama vodio i do Mundijala.
  • Matej Hudećek branič je Dinama i standardni prvotimac u sastavu Darija Bašića. Također igra za DInamo.
  • Borna Sosa, koji igra na poziciji lijevog beka, iza sebe već ima debi u Prvoj HNL, u pobjedi Dinama protiv Zagreba 2-0 7. ožujka ove godine. Neprikosnoven u U-17 reprezentaciji.
  • Martin Erlić jedan je od samo trojice članova čileanske ekspedicije koji igra u inozemstvu, stoper po vokaciji. Rođeni Zadranin počeo je karijeru u Dinamu odakle je 2013. preselio u Rijeku, pa preko Parme ovo ljeto došao u Sassuolo.
  • Branimir Kalaica ima čak 15 nastupa za U-17 reprezentaciju, nastupa za zagrebački Dinamo na poziciji stopera.
  • Vinko Soldo, još jedan branič Dinama, postigao je prvijenac u debiju za ovu selekciju u rujnu prošle godine protiv Armenije (4-0).
  • Josip Brekalo ponajbolji je igrač "mini-kockastih". Veznjak Dinama ima već 20 nastupa u ovom uzrastu i sasvim sigurno bit će budućnost hrvatskog nogometa.
  • Neven Đurasek igra za Dinamo na poziciji veznjaka, gdje je ovo ljeto stigao iz omladinskog pogona Varaždina.
  • Karlo Igor Majić napadač je "modrih" koji je pažnju skauta maksimirskog kluba privukao igrajući za Goricu.
  • Nikola Moro kapetan je Hrvatske, vjerojatno i njen najbolji pojedinac. Rođen je u Splitu, a u Dinamo je stigao preko Solina.
  • Davor Lovren, mlađi brat poznatijeg brata Dejana, ne igra na poziciji stopera već krilnog napadača. Također je član Dinama.
  • Bruno Šutalo jedan je od samo dvojice igrača Hajduka u reprezentaciji. Rođen je u Metkoviću i nastupao je za lokalnog niželigaša Neretvu, a na Poljud je stigao ovo ljeto. Rezervni je golman.
  • Luka Ivanušec karijeru je, baš kao i Đurasek, počeo u Varaždinu, odakle je ovo ljeto preselio u Lokomotivu. Veznjak je po vokaciji.
  • Marin Karamarko branič je Hajduka na posudbi u niželigašu OSK-u iz Otoka kraj Sinja.
  • Marin Šverko jedini je "Nijemac" u hrvatskoj reprezentaciji, čovjek kojega su čelnici HNS-a od tako ranog uzrasta privoljeli da igra za "kockaste" iako je rođen u Njemačkoj. Branič nastupa za Karlsruher.
  • Marko Đira, koji može igrati u obrani i veznom redu, još je jedan Dalmatinac koji je kao tinejdžer završio u Dinamu. Na Maksimir je preselio iz Šibenika u veljači ove godine.
  • Matko Babić, nominalno prva špica reprezentacije, nastupa za Lokomotivu. Ponikao je u Dinamu, a igrao je i za Zagreb.
  • Luka Pasariček centralni je veznjak koji je karijeru počeo u Zagrebu, a u Dinamo je stigao još kao 14-godišnjak.
  • Ivan Delić napadač je Hajduka, debitirao je za U-17 vrstu tek protiv Nigerije, ušavši u nadoknadi umjesto Lovrena.
  • Dino Halilović Alenov je brat, također veznjak. Iako je imao kontakte s Barcelonom, zasad je još uvijek član Dinama.
  • Ivan Nevistić, rezervni golman reprezentacije, jedini je nogometaš Rijeke u reprezentaciji. Rođen je u Đakovu, a na Kvarner je stigao iz Osijeka.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju