Sport

Komentari 12

Talijan podržao Superligu: Stigli smo do točke bez povratka...

Talijan podržao Superligu: Stigli smo do točke bez povratka...

Budućnost nogometa ide ka europskom pristupu u odnosu na nacionalne lige. Uz sve poštovanje, nogometaš Juventusa želi igrati te utakmice, kazao je Chiellini...

Kapetan talijanske nogometne reprezentacije i Juventusa Giorgio Chiellini u razgovoru za DAZN podržao je propali projekt europske Superlige, te poručio kako bi ukinuo VAR.

"Budućnost nogometa ide ka europskom pristupu u odnosu na nacionalne lige. Uz sve poštovanje, nogometaš Juventusa želi igrati te utakmice. Stigli smo do točke bez povratka," kazao je 37-godišnji branič.

Euro 2020 - Final - Italy v England

Superliga se trebala odvojiti od Lige prvaka u samostalno natjecanje sa 20 klubova. Petnaest pozvanih klubova iz pet najbogatijih europskih liga imalo bi zaštićeni status, dok bi preostalih pet mjesta bilo otvoreno za druge klubove.

Od ideje su prvo odustali engleski klubovi, a zatim Atletico Madrid, Milan i Inter. Juventus, Real Madrid i Barcelona jedini su koji se i dalje ne odriču tog projekta.

"Institucije, klubovi i igrači moraju se sastati kako bi reformirali kalendar i stvorili nova natjecanja kako bi ponovo pokrenuli ovaj sport, koji je i dalje najljepši na svijetu, ali se može unaprijediti," dodao je.

Kao primjer je naveo profesionalne lige u SAD.

"U SAD, koji su majstori za ovakve stvari, napravili su Superlige u svakom sportu."

Serie A - Juventus v AC Milan

Chiellini se izjasnio i za smanjenje Serie A sa 20 na 18 klubova.

"Možda bi se mogli vratiti i na 16 klubova, no mislim da je 18 pravi broj kako bi podigli konkurentnost."

Osvrnuo se i na Video Assistant Referee (VAR).

"Ja bih kao i većina romantika, ukinuo VAR. Ali svijet ide naprijed i mi se moramo mijenjati s njim," poručio je Chiellini.

 

Najčitaniji članci