Sport

Komentari 2

Talijani dolaze u Zagreb, Tucak pozvao nadarenog primorjaša

Talijani dolaze u Zagreb, Tucak pozvao nadarenog primorjaša

Vidjet ću još kakvo će biti stanje s Lorenom Fatovićem koji je ostao u Berlinu još prije tjedan dana u izolaciji. Ne znam hoće li on moći doći, a ako neće, onda postoji opcija poziva još jednom mlađem igraču, kaže Tucak

Izbornik hrvatske muške vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je popis od 20 igrača koji bi od 5. do 7. prosinca trebali sudjelovati na zajedničkim pripremama s reprezentacijom Italije u Zagrebu.

Riječ je o svojevrsnom uzvratnom sparingu s istim suparnikom, s kojim su hrvatski vaterpolisti već trenirali u talijanskoj Imperiji početkom studenoga.

Kako se ne radi o službenom terminu Međunarodne ili Europske federacije za vodene sportove (FINA, LEN), na ovom okupljanju neće biti Ante Vukičevića (Marseille) i Josipa Vrlića (Radnički) koji imaju obveze u svojim klubovima.

- Među vratarima za ovu akciju nema Ivana Marcelića koji je ipak duže vremena bio odsutan zbog ozljede. Vidjet ću još kakvo će biti stanje s Lorenom Fatovićem koji je ostao u Berlinu još prije tjedan dana u izolaciji. Ne znam hoće li on moći doći, a ako neće, onda postoji opcija poziva još jednom mlađem igraču - izjavio je izbornik Tucak u službenom priopćenju na mrežnim stranicama Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Među kandidatima za ove pripreme našao se i nadareni igrač riječkog Primorja Tin Brubnjak.

- To je nešto što smo bili dogovorili na nedavnom sastanku Stručnog savjeta Hrvatskog vaterpolskog saveza, da u svakoj mogućoj prilici pozivamo mlade, nadarene igrače jer ih želimo oprobati, oni se moraju naviknuti i na režim rada u reprezentaciji, priviknuti na tu atmosferu - pojasnio je izbornik svoju odluku.

Talijani će u Zagreb doputovati u nedjelju, 5. prosinca. Planirani su zajednički treninzi i tri utakmice zatvorene za javnost tijekom nedjelje i ponedjeljka. U utorak, 7. prosinca, s početkom u 18 sati, u planu je službena prijateljska utakmica, na koju će moći doći i gledatelji, a za ulaz na bazen će obvezna biti Covid-potvrda.

Popis hrvatskih vaterpolista za pripreme u Zagrebu:

VRATARI: Marko Bijač (Olympiacos), Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje), Jerko Jurlina (Mladost)

CENTRI: Ivan Krapić (Noisy-le-Sec), Luka Lozina (Vouliagmeni), Antonio Dužević (Jadran Split)

BRANIČI: Rino Burić, Marino Čagalj (Jadran Split), Matias Biljaka (Mladost), Marko Žuvela, Hrvoje Benić (Jug Adriatic osiguranje)

NAPADAČI: Konstantin Harkov, Zvonimir Butić, Luka Bukić, Jerko Marinić Kragić (Jadran Split), Andrija Bašić (Palermo), Franko Lazić (Mladost), Loren Fatović, Marin Tomasović (Jug Adriatic osiguranje), Tin Brubnjak (Primorje EB)

Najčitaniji članci