Sport

Komentari 0

Talijani otišli s hrvatske klupe

Talijani otišli s hrvatske klupe

Nakon nekoliko mjeseci razgovora odlučeno je da Hrvatski odbojkaški savez neće nastaviti suradnju s dvojicom talijanskih stručnjaka koji su ostavili velikog traga u periodu u kojem su bili na klupi hrvatske ženske i muške reprezentacije

Daniele Santarelli i Emanuele Zanini više nisu izbornici hrvatskih odbojkaških reprezentacija, ženske, odnosno muške. Ugovori su obojici istekli nakon ljetošnjih europskih prvenstava, a novi razgovori s Hrvatskom odbojkaškim savezom nisu urodili nastavkom suradnje.

"Nakon nekoliko mjeseci razgovora odlučeno je da Hrvatski odbojkaški savez neće nastaviti suradnju s dvojicom talijanskih stručnjaka koji su ostavili velikog traga u periodu u kojem su bili na klupi hrvatske ženske i muške reprezentacije i kojima se u HOS-u od srca zahvaljuju na suradnji te žele svaki uspjeh u daljnjoj karijeri", objavio je HOS.

Santarelli je vodio Hrvatsku tri godine, stigao je ujesen 2018. godine kao jedan od najcjenjenijih stručnjaka u ženskoj odbojci, međutim, veći iskorak nije napravio. Na oba Eura ispali smo u osmini finala, s tim da je na drugom, kojem smo i mi bili sudomaćini, kiks bio poraz od Francuske u osmini finala zbog kojeg smo posljedično ostali i bez plasmana na Svjetsko prvenstvo. To mu je bila i posljednja utakmica.

Santarelli je usporedno trenirao (i još trenira) talijanski Conegliano s kojim je osvojio sve moguće trofeje zadnjih godina i postavio novi svjetski rekord sa 76 uzastopnih pobjeda (!). Niz koji je trajao točno 760 dana, čudesno!

Zanini je, pak, preuzeo odbojkaše u proljeće 2019. godine. Nakon šest godina Hrvatska se s njim pasirala na veliko natjecanje i izborila osminu finala gdje je bolja bila Slovenija, kasniji viceprvak. Kratko je bio i trener zagrebačke Mladosti u završnici prošle sezone, ranije poljske Resovije, a od ljeta je talijanske Ravenne.

U idućim danima trebali bi biti poznati novi izbornici.

Najčitaniji članci