Obavijesti

Sport

Komentari 25

Talijani utrpali devet komada! Danska ostala iza Švicarske...

Talijani utrpali devet komada! Danska ostala iza Švicarske...
2

BiH se od kvalifikacija oprostila pobjedom kod Lihtenštajna 3-0, a strijelci su bili Ćivić i dvaput Hodžić. Reprezentacija Roberta Prosinečkog je kvalifikacije završila na četvrtom mjestu...

VIDEO

Nogometaši Švicarske pridružili se Hrvatskoj i ostalim reprezentacijama osiguravši odlazak na Europsko prvenstvo iz skupine D . Oni su u odlučujućem i posljednjem kolu skupine D lakoćom pobijedili Gibraltar 6-1. Dva je zabio Itten te po jedan Vargas, Fassnacht, Xhaka i Benito, dok je za Gibraltarce jedini strijelac bio Styche. 

Deset godina od nevidljive ruke

Prošlo je točno 10 godina od famozne utakmice Irske i Francuske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo kada je Henry u irskom šesnaestercu rukom spriječio loptu da ode van, a potom je asistirao Gallasu koji je zabio za 1-1 (ukupan rezultat 2-1) i odlazak Tricolora na SP u JAR. Irci su tada bili silno razočarani jer suci nisu vidjeli čistu ruku, a razočarani su i danas. Ne samo zbog te ružne obljetnice, već zbog toga što su danas ostali bez izravnog plasmana na Europsko prvenstvo, ali će ipak imati priliku to ostvariti kroz play-off.

Ircima je u posljednjem kolu igrala samo pobjeda protiv Danske i nada da će Gibraltar nekim čudom zaustaviti Švicarce, no nije se dogodilo niti jedno niti drugo. Irska i Danska su u Dublinu odigrale 1-1 čime su Irci pomogli Švicarcima da osvoje prvo mjesto. Danci su poveli golom Braithwaitea, a izjednačio je Doherty u 85. minuti i bacio Dansku u očaj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Italija pod gasom

Talijani su u skupini J na furiozan način završili grupnu fazu. Euro su osigurali još prije nekoliko kola, ali ni to im očito nije bilo dovoljno. Večeras su ugostili Armence i dali im porciju od devet komada (9-1)! Tako su grupnu fazu završili s nevjerojatnom gol razlikom od 37:4 u deset utakmica, što im je vjerojatno najbolji učinak u povijesti kvalifikacija. Dva je zabio Zaniolo, dva Immobile, a po jedan Barella, Romagnoli, Jorginho, Orsolini i Chiesa. Toliko su se nazabijali da na semaforu nije više bilo ni mjesta za sve strijelce. Za Armence je zabio Babayan.

Grci su u istoj skupini pobijedili Fince 2-1, ali nisu previše žalili zbog poraza jer oni su oni i dalje u fazi slavlja nakon što su osigurali prvi plasman na neko europsko natjecanje. Pukki je zabio za Fince, a za Grke Mantalos i Galanopoulos. 

BiH se od kvalifikacija oprostila pobjedom kod Lihtenštajna 3-0, a strijelci su bili Ćivić i dvaput Hodžić. Reprezentacija Roberta Prosinečkog je kvalifikacije završila na četvrtom mjestu, ali su zbog dobrih rezultata u Ligi nacija već osigurali play-off.

Ostalo još jedno mjesto

Španjolci su došli i do osme pobjede u skupini F. Oni su na domaćem terenu svladali Rumunje 5-0, a zabijali su Ruiz, dvaput Moreno, autogol Rusa te Oyarzabal u drugom dijelu. Dani Olmo ovaj put nije ulazio u igru.

Norvežani su u istoj skupini pobijedili Maltežane 2-1 golovima Kinga i Sorlotha te tako osvojili treće mjesto u skupini. No ni za njih nema puno tuge jer će u ožujku također igrati u doigravanju za Euro... Drugoplasirani Šveđani su pobijedili Farske Otoke 3-0 golovima Anderssona i Svanberga. Dakle, Španjolci i Šveđani su iz ove skupine osigurali izravan plasman na Euro. 

Dakle,  u utorak ćemo saznati konačan rasplet kvalifikacija, a turnir su izborile Austrija, Belgija, Hrvatska, Češka, Engleska, Finska, Francuska, Njemačka, Italija, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rusija, Španjolska, Švedska, Turska i Ukrajina. Ostalo je još samo jedno mjesto, a o njemu će odlučivati Wales, Mađarska i Slovačka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener