Obavijesti

Sport

Komentari 46

Televizija ne da rezervni dres: Hajduče, izvoli cijeli biti - bijeli

Televizija ne da rezervni dres: Hajduče, izvoli cijeli biti - bijeli
1

Iz jednog i drugog tabora dolaze najave visokih tenzija i očekivanja od derbija, moj zadatak je zadržati mir i stabilnost momčadi, omogućiti svima da se dobro osjećaju i prezentiraju dobar nogomet...

VIDEO

Uoči početka press konferencije trenera Hajduka Željka Kopića, koga sutra od 15:00 sati čeka prvi veliki derbi protiv Dinama u Maksimiru, iz Hajduka su izvijestili kako će na traženje povjerenika za natjecanje i vlasnika TV prava Hajduk nastupiti u kompletno bijeloj varijanti dresa.

Hajduk je dosad u nekoliko navrata na Maksimiru igrao u trećoj, sivoj garnituri dresova koja može stvoriti probleme gledateljima na stadionu i televiziji pa je nositelj prava Hrvatski telekom iskoristio mogućnost i zatražio Hajduk da u cijelosti bude bijeli, kako je to godinama prije već nosio u Zagrebu.

Kako je prošao baršunasti auto i komu je brat kuhar Esplanade
Kako je prošao baršunasti auto i komu je brat kuhar Esplanade

Moramo biti koncentrirani

Kopić je izvijestio kako su mu na raspolaganju svi igrači osim duže ozlijeđenih Futacsa, Carbonierija i Memolle, te kako će popis putnika odrediti nakon današnjeg treninga.

- Vjerujem u svoju momčad i ono što možemo napraviti u Maksimiru, moj osjećaj je dobar, vjerujem da svi zajedno možemo napraviti kvalitetne stvari. Miran sam pred ovu utakmicu, jedva čekam početak i da na terenu prikažemo sve ono što radimo na treninzima - kazao je Kopić.

Nakon Vinkovaca kazali ste da neke stvari treba popraviti, prije svega pogreške u startu utakmice. Dinamo ne prašta pogreške, stoga, koliko je svođenje pogrešaka na minimum ključ dobrog rezultata?

- Uoči Vinkovaca sam kazao da će kvaliteta terena diktirati igru. Imali smo određenih problema, no mi smo sve to izanalizirali i ukazali na pogreške. Svjesni smo da Dinamo ima visoku razinu individualne kvalitete i da nam treba visoka razina koncentracije i svega ostaloga što se postavlja pred igrače. Od prve sekunde moramo pokazati pravi nogomet.

Uvijek napadački, pa i u Maksimiru

Razlika na ljestvici je 12 bodova, a vi ste poznati da težite napadačkoj igri. Hoćete li tako igrati i u Maksimiru jer bi tri boda smanjila razliku i podigla tenzije?

- Svjesni smo stanja na ljestvici, ali u pripremi ne razmišljamo o bodovnom stanju, nego o zahtjevima koje stavljamo pred momčad. Naša tendencija je da mi diktiramo igru, da igramo napadački, ofenzivno, ali smo i u defenzivi pokazali da zajedništvom, odlučnošću i taktičkom disciplinom možemo napraviti dobar posao. Tako radimo, tako treniramo i ne odstupamo od naših postulata igre.

Prekidi su jedna od vaših jačih strana, jesu li prekidi put do bodova?

- Kad smo dolazili u Hajduk, analizirali smo segmente u kojima Hajduk može biti jak, pogotovo jer veliki broj protivnika na Poljudu igra zatvoreno. Postoji par varijanti kako to riješiti. Udarcima izvana, prekidima, nabačajima s bokova... Na tome radimo, inzistiramo, i mislim da smo u dosta utakmica pokazali i kvalitetu izvođenja, i ofenzivni skok, i izravne udarce na gol iz prekida... Opasni smo, to je jedna od stvari na kojima temeljimo dosta toga.

Derbiji su uglavnom čvrsti, s malo šansi, ovaj bi mogao biti atraktivniji jer ste i jedni i drugi napadački iznimno jaki. Slažete li se?

- Tendencija je da se igra kvalitetan nogomet s puno čiste igre, napadačkih akcija, tako da će svi naši navijači i svi koji budu gledali utakmicu vidjeti jaki Hajduk.

Neutralizirati Soudanija

Dinamo je još uvijek bez poraza, vi ste od dolaska u Hajduk također bez poraza, koji će niz pasti?

- Oba niza zaslužuju respekt i potvrđuju kvalitetu momčadi, a to je preduvjet da derbi bude dostojan imena derbija.

Kako zaustaviti Soudanija?

- Dinamo ima individualnu kvalitetu i napadački potencijal, ali mi ne odstupamo od naših postulata. Pokušat ćemo i njega i sve druge neutralizirati, a isto tako u napadačkom dijelu iskoristiti slabosti protivnika, poentirati gdje vidimo našu priliku...

Što ćete poručiti igračima prije izlaska na teren?

- Iz jednog i drugog tabora dolaze najave visokih tenzija i očekivanja od derbija, moj zadatak je zadržati mir i stabilnost momčadi, omogućiti svima da se dobro osjećaju i prezentiraju gdje god igraju dobar nogomet. Specijalna motivacija pred ovu utakmicu nije potrebna, svi igrači jedva čekaju uzlazak na teren i dobar i kvalitetan nogomet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu