Obavijesti

Sport

Komentari 2

Naši tenisači ciljaju visoko: Hrvatsku predstavljaju najbolji par svijeta i kumska veza...

Naši tenisači ciljaju visoko: Hrvatsku predstavljaju najbolji par svijeta i kumska veza...

Marin Čilić i Donna Vekić predstavljat će nas u singlu, a velike adute imamo u muškim parovima. Naravno, tu je najbolji par svijeta Nikola Mektić i Mate Pavić, a Čilić će ukrstiti rekete s kumom Ivom Dodigom

VIDEO

Još svega dvadesetak dana ostalo je do početka Olimpijskih igara u Tokiju. Većina viza je podijeljena, 50-ak sportaša predstavljat će Hrvatsku u Japanu, a taj broj bi mogao biti i veći ukoliko košarkaši osvoje kvalifikacijski turnir u Splitu.

Dok se košarkaši još bore za Tokio, Hrvatski teniski savez objavio je imena tenisača koji će predstavljati našu zemlju. Marin Čilić i Donna Vekić borit će se za Hrvatsku u muškom i ženskom singlu, a imat ćemo i velike adute u dublu. Nikola Mektić i Mate Pavić su krajem prošle godine objavili početak svoje suradnje i to upravo zbog Tokija.

ATP 500 - Rotterdam Open

Za nekoliko mjeseci postali su najbolji par na svijetu. Osvojili su nevjerojatnih sedam naslova, pobijedili 42 puta, izgubili svega pet mečeva i najavili pohod na olimpijsko zlato. I zato s razlogom računamo na medalju u dublu, pogotovo jer smo posljednju uopće u tenisu osvojili u Ateni 2004. kada su Ivan Ljubičić i Mario Ančić u epskom meču pobijedili Indijce Bhupathija i Paesa i okitili se broncom. Mektić i Pavić bi mogli prekinuti taj post.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osim njih dvojice, u dublu će nas predstavljati i kumovi Marin Čilić i Ivan Dodig. Ova kombinacija bila je toliko puta dobitna za Hrvatsku u nevjerojatno važnim trenucima. Sjetit ćemo se svi Davis Cupa 2016. godine kada su senzacionalno srušili braću Bryan na njihovu terenu u SAD-u i smanjili na 2-1. Na kraju je Hrvatska preokrenula na 3-2 i prošla u polufinale. Donijeli su nam toliko radosti i veselja.

Uvijek su sjajno funkcionirali i čitali se na terenu pa je ponekad izgledalo kao da su najbolji par na svijetu. I upravo zbog se pitamo što bi bilo da se Čilić posvetio parovima... No, sada će u Tokio imati priliku pokazati što to može međugorska kumska veza. Osim singla, Donna Vekić će ukrstiti rekete u parovima s našom najboljom double igračicom Darijom Jurak koja je 18. na listi.

No, što je s našim ostalim tenisačima? Borna Ćorić je naš najbolje rangirani tenisač (36), ali nećemo ga vidjeti u Tokiju jer se oporavlja od ozljede ramena. Ana Konjuh je napokon uhvatila formu nakon povratka od ozljede i trenutno je 129. na WTA listi, ali nedovoljno za plasman za Olimpijske igre. No, sigurno se pitate što je s Petrom Martić.

Petra bi gotovo sigurno nastupala u Tokiju jer je naša najbolje rangirana tenisačica (30), no nema je jer ne nastupa za FED reprezentaciju, a to je jedan od uvjeta za plasman na Olimpijske igre. 

Nottingham Open

Olimpijske igre u Tokiju počinju 23. srpnja, a teniski program dan kasnije. Finala se igraju 1. kolovoza i s pravom se nadamo kako ćemo tamo ugledati nekoga od hrvatskih predstavnika. Hrvatski tenisači jako dugo nisu išli na jedne Olimpijske igre s ovoliko optimizma i nade.

Osim Ljubičića i Ančića, medalje u tenisu smo osvajali i u Barceloni 1992. godine. Goran Ivanišević je prvo došao do bronce u singlu, a onda i s Goranom Prpićem u parovima. Uf, kada bismo se barem sa sličnom zalihom vratili iz Tokija. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener