Obavijesti

Sport

Komentari 14

Teški dani za jedinog Ukrajinca u HNL-u: Čeberkova obitelj je u opasnoj zoni, svi smo uz njega

Teški dani za jedinog Ukrajinca u HNL-u: Čeberkova obitelj je u opasnoj zoni, svi smo uz njega
5

Nadam se kako će prevladati razum te da rata neće biti. Za mene bi rat bi sulud, kazao je nogometaš Osijeka prije mjesec dana, ali do najgoreg je ipak došlo. Bjelica mu je pružio podršku

VIDEO

Jevgen Čeberko (24) jedini je Ukrajinac u HNL-u, a u Osijek je došao na jednoipolgodišnju posudbu do ljeta 2022. godine iz austrijskog LASK-a. Početkom godine potpisao je novi ugovor do 2025. i formalno postao igrač "bijelo-plavih".

Derbi protiv Dinama propustit će zbog žutih kartona, a nije mu lako. Njegova je obitelj iz grada Melitopolja u središnjoj Ukrajini, oko kojega također padaju bombe i vode se bitke.

Pokretanje videa...

Bjelica i Osječani slave 00:59

- Ima od svih podršku u klubu i uz njega smo. Njegova obitelj je u opasnom području, ali svi su dobro i nadam se da će tako i ostati - rekao je Bjelica. 

Već drugi dan traje ruska invazija na Ukrajinu, a u četvrtak je u jutarnjim satima, 5.30 po lokalnom vremenu, napadnuta zračna luka ukrajinske vojske u blizini Melitopolja, rodnog Čeberkova grada, koja je inače baza velikih transportnih zrakoplova Il-76.

Prema posljednjim službenim informacijama, poginulo je 137 ukrajinskih vojnika, a u Melitopolju navodno ima i civilnih žrtava.  Lokalni mediji objavili su kako vrtići i škole u gradu ne rade, zaustavljen sav međugradski željeznički promet, a bankomati su se brzo ispraznili. 

Osijek i Dinamo susreli se u 30. kolu Prve HNL

Čeberko je prije mjesec dana za Glas Slavonije komentirao aktualna politička zbivanja u Ukrajini i Rusiji, rekavši kako se nada 'da do rata neće doći'. Ali, nažalost, ono najgore ipak se dogodilo te trenutačno svjedočimo najvećem oružanom sukobu na području Europe nakon velikosrpske agresije. 

- Nadam se kako će prevladati razum te da rata neće biti. Za mene bi rat bi sulud. Moji roditelji nisu u najugroženijoj zoni jer smo iz srednje Ukrajine, ali nikada nije ugodno kada ti se domovina suočava s prijetnjom rata. Mislim da će biti onako kako ruski predsjednik Vladimir Putin bude htio, a on ne želi Ukrajinu u NATO savezu i samim time na granicama Rusije. Uostalom, sve je bilo po njegovu i u prvoj krizi oko regije Dombas. No, ponavljam, vjerujem kako do rata ovaj put neće doći - kazao je Čeberko. 

'Dinamo je pobijedio boljega, zašto onda ne bismo i mi? A s Petkovićem sam još u kontaktu'
'Dinamo je pobijedio boljega, zašto onda ne bismo i mi? A s Petkovićem sam još u kontaktu'

S prvim danima 2022. godine Osijek je aktivirao opciju iz posudbe Cheberka i 23-godišnjeg ukrajinskog braniča otkupio od LASK-a.

- Zadovoljan sam što je Osijek otkupio moj ugovor i što više nisam posuđeni igrač. Zahvalan sam i Nenadu Bjelici jer mi ovaj potez pokazuje da vjeruje u mene i moje kvalitete, ali i cijelom Nogometnom klubu Osijek. Nadam se da ću svima moći zahvaliti tako što ću dati svoj doprinos da u 2022. godini osvojimo trofej. Zadovoljan sam što ostajem i zbog odlične atmosfere i suigrača koji su mi u svakom trenutku bili podrška - rekao je Ukrajinac koji je za Osijek odigrao 26 utakmica uz jedan gol i  asistenciju.

POGLEDAJTE VIDEO: Granatiranje zračne luke kraj Melitopolja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...