Obavijesti

Sport

Komentari 0

Teški protivnici za 'žute' u Ligi prvaka: Čeka ih AEK, Sporting...

Teški protivnici za 'žute' u Ligi prvaka: Čeka ih AEK, Sporting...

U prvom kolu kvalifikacija odmah će moći naletiti na težak zalogaj. Mogući protivnici su AEK, Mons-Hainaut, Levski ili Sporting. U drugom krugu možda idu na Mornar

KK Split ove sezone igrat će košarkašku Ligu prvaka.

Hrvatski košarkaški savez je odlučio iz vlastitih sredstava uložiti dva milijuna kuna. Prvi milijun bi bio rezerviran za klub koji se odluči participirati u košarkaškoj Ligi prvaka, koja je pod okriljem FIBA-e. HKS bi u tome slučaju lobirao za hrvatskog predstavnika i omogućio mu direktan plasman u natjecanje bez kvalifikacija. Zadar, kao aktualni prvak, je imao pravo prvi birati. No, Zadrani su se nećkali pa odbili, a to je iskoristio Split koji se prijavio za Basketball Champions League.

I doznao je svoje protivnike.

U prvom kolu kvalifikacija odmah će moći naletiti na težak zalogaj. Split će igrati protiv ciparskog AEK-a, belgijskog Mons-Hainauta, bugarskog Levskog Lukoila ili portugalskog Sportinga.

Ždrijeb je u srijedu u 11 sati u švicarskom Miensu. Ukoliko Split prođe prvi krug protivnik u polufinalu kvalifikacija BCL-a bit će mu Fribourg Olympic (Švicarska), Mornar (Crna Gora), Opava (ČeškaI ili Tsmoki Minsk (Bjelorusija).