Obavijesti

Sport

Komentari 51

Teško nastradali kod Zvezde: Cedevita je zamrznuta na -24

LOŠ NASTUP Cedevita se kod Crvene zvezde držala samo do poluvremena kad je gubila šest koševa. Zvezda je u nastavku dominirala i na kraju slavila 88-64

VIDEO

Košarkaši Cedevite izgubili su na gostovanju u Beogradu kod Zvezde u 2. kolu ABA lige 88-64. Crvena zvezda vodila je cijelu utakmicu, a najviše je imala +28.

Cedevita je odigrala lošu prvu četvrtinu. Puno toga nije štimalo, ali ni Zvezda nije briljirala. Teško da Cedevita kao razlog za loš ulazak u utakmicu može navesti paklenu atmosferu u Pioniru jer ona je bila daleko od toga. Više kazališna jer je poznato da oni najžešći navijači Zvezde ignoriraju ABA ligu.

Zvezda je nakon 10 minuta vodila 15-7, a Cedevita je, unatoč lošoj napadačkoj izvedbi u prvoj četvrtini (šut iz igre 1-10), nešto i odigrala u obrani pa se domaći nisu odvojili.

Zagrebačka momčad bolje je otvorila drugu četvrtinu, ali Zvezda je ubrzo preuzela kontrolu i minutu prije kraja otišla je na 29-19. No Cedevita je dobrom obranom stigla na šest koševa zaostatka na poluvremenu (38-32).

Zvezda je u trećoj četvrtini opet pobjegla, ovaj put na osjetniju prednost od 19 koševa razlike i Mršić je kod 54-35 morao zvati minutu odmora jer je zagrebački brod opasno tonuo u Pioniru. Potonuo je do kraja kad je Zvezda otišla na +28.

Na kraju pobjeda Zvezde 88-64 i nove brige za Veljka Mršića. Kod Cedevite najraspoloženiji su bili Musa s 12 koševa i James koji je zabio 11 poena. Zvezdu su predvodili Simonović sa 16 koševa i Jenkins koji je zabio 15 poena.

Mršić: Zaslužena pobjeda Zvezde, bili smo loši

Naletjeli smo na jedan pravi euroligaški tim u lošem psihološkom stanju nakon poraza od Budućnosti i nismo uspjeli reagirati dobro. Prva četvrtina je bila jako loša. Oni su odigrali agresivno i čvrsto. Izbacili su nas iz svih kretnji, a mi nismo dobro reagirali na to, rekao je Veljko Mršić.

- Poslije smo se u jednom trenutku uspjeli približiti i vratiti kroz promjene obrane, gdje smo ih uspjeli izbaciti iz njihovog ritma, ali i dalje nismo igrali toliko dobro i to je više bilo na neko njihovo nesnalaženje. U drugom poluvremenu opet su krenuli jako, čvrsto i agresivno. Odlično su pogađali. Lopta im je dobro išla i sve ono što mi nismo imali oni su večeras napravili i to je zaslužena pobjeda domaćina - dodao je trener Cedevite.

- Pred utakmicu sam rekao da moramo igrati na visokom nivou za pobjedu. To smo i učinili. Imali smo pad u drugom dijelu druge četvrtine. Međutim, nastavili smo igrati kvalitetno u obrani, bili pametni u napadu i na kraju došli do značajne pobjede protiv i ove sezone jednog od glavnih konkurenata za najviši plasman - rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

ABA liga, 2. kolo:

Crvena zvezda - Cedevita 88-64

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta