Obavijesti

Sport

Komentari 296

Novi Vatreni bombom Perišića izvukli su remi kod Portugala!

Novi Vatreni bombom Perišića izvukli su remi kod Portugala!
26

Hrvatska nogometna reprezentacija izvukla je remi kod Portugala. Jedini gol za Vatrene zabio je Perišić odličnim udarcem u 18. minuti, ali je Pepe ubrzo uzvratio te je glavom u 32. minuti postavio konačnih 1-1

VIDEO

Hrvatska niti u petom međusobnom susretu nije uspjela pobijediti Portugal, a u četiri dosadašnja susreta upisali smo četiri poraza uz razliku pogodaka 0-7. Ovoga puta smo barem izvukli remi i postigli prvi pogodak.

Hrvatska je povela u 19. minuti golom Ivana Perišića koji je sjajno zabio sa desetak metara nakon što se lopta odbila do njega. Domaćin je izjednačio u 32. minuti nakon što je Pizzi poslao precizan ubačaj u kazneni prostor, a Pepe sjajno skočio i glavom zabio za 1-1.

U nastavku susreta nije bilo pogodaka, a najbliže golu bili su domaćini u 77. minuti kada je Antonio Milić u svom debiju umalo pogodio vlastitu mrežu. Srećom, lopta je udarila u vratnicu.

Hrvatska reprezentacija je u Faro došla bez trojice igrača koji su se poslije Svjetskog prvenstva oprostili od nacionalnog dresa - Vedrana Ćorluke, Marija Mandžukića i Danijela Subašića, bez Ivana Rakitića, te ozlijeđenih i bolesnih Ivana Strinića, Dejana Lovrena, Ante Rebića i Andreja Kramarića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Postali najveći navijači: Čarli, Suba i Mandžo budno sve prate
Postali najveći navijači: Čarli, Suba i Mandžo budno sve prate

Kod Portugalaca je najveći izostanak bio onaj Cristiana Ronalda, a nisu igrala još osmorica igrača koji su nastupili na SP-u. Hrvatska i Portugal sastali su se dosad četiri puta i u sve su četiri dosadašnje utakmice pobijedili Portugalci, a "vatreni" im pritom nisu zabili gol.

Portugalci su bolje započeli utakmicu, a Lovre Kalinić je već u prvih deset minuta obranio šuteve Brume (3) i Bernarda Silve (10), dok je u 11. minuti preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora pokušao Kovačić, ali se istakao portugalski vratar Rui Patricio

U 18. minuti Hrvatska je povela i postigla svoj prvi gol u petom međusobnom susretu protiv Portugala. Kovačić je oduzeo loptu neopreznoj obrani domaćina, pronašao je Livaju, a ovaj pokušao uzvratiti dodavanjem Kovačiću, no loptu je odbio Cancelo ravno na nogu potpuno samog  Perišića, koji s desetak metara lako pogađa mrežu.

Kalinić je raspalio Vidu po ruci: Domo će uskoro biti spreman!
Kalinić je raspalio Vidu po ruci: Domo će uskoro biti spreman!

U 32. minuti nakon kornera i ubacivanja Pizzija izjednačio je Pepe koji je nadskočio Vidu i udarcem glavom pogodio sami kut vrata. Do kraja prvog dijela se teže ozlijedio Vida i morao je napustiti igru, a Portugalci su imali veliku prevlast u posjedu lopte. 

U 48. minuti udarac s kuta izveo je Modrić, a Perišićev udarac glavom odlazi ravno u vratara.U 55. minuti iz igre je izašao najbolji igrač Europe i nedavnog SP-a Luka Modrić, a zamijenio ga je Mario Pašalić.  Zbog velikog broja zamjena igrača dvoboj u Farou se u drugom dijelu posve razvodnio, vratari skoro da nisu imali posla, sve do 78. minute kada su Portugalci pogodili vratnicu. Nakon greške Čopa, Portugalci su izveli brzi protunapad, a ubačenu loptu Antonio Milić je skrenuo u lijevu vratnicu, te su ga milimetri dijelili od autogola u svom premijernom nastupu za reprezentaciju. 

U utorak će Hrvatska imati premijerni nastup u Ligi nacija u Elcheu protiv Španjolske. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 296
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener