Sport

Komentari 30

Jordanci tvrde da je golmanica Irana muško, testirali je: Jedini moj grijeh je što nisam lijepa!

Jordanci tvrde da je golmanica Irana muško, testirali je: Jedini moj grijeh je što nisam lijepa!

Osigurat ćemo svu potrebnu dokumentaciju koju Azijska nogometna federacija želi, a ove optužbe samo su izlika da se ne prihvati poraz iranske ženske reprezentacije, rekla je izbornica Irana

Jedini grijeh mi je što nisam lijepa, rekla je iranska golmanica Zohreh Koudaei (32) braneći se u iranskim medijima nakon što su je optužili da je muškarac. 

Naime, jordanski nogometni savez zatražio je od Azijske nogometne federacije (AFC) provjeru spola golmanice Koudaei nakon što se Iran plasirao na Azijski kup za žene 2022. godine. 

Iranke su svladale Jordan 4-2 nakon boljeg izvođenja penala, a Koudaei se prometnula u junakinju utakmice. 

Poražene Jordanke požalile su se da je iranska golmanica zapravo muškarac, a u njezinu obrana stala je i izbornica iranske ženske reprezentacije Maryam Irandoost.

- Kako bi izbjegli ovakve probleme, liječničko osoblje napravilo je test hormonske ravnoteže svim igračicama u reprezentaciji tako da poručujem navijačima da se ne moraju brinuti - rekla je pa dodala: 

 - Osigurat ćemo svu potrebnu dokumentaciju koju Azijska nogometna federacija želi, a ove optužbe samo su izlika da se ne prihvati poraz iranske ženske reprezentacije. 

Prema pisanjima iranskih medija, Koudaei je rođena 1989. godine te je sigurno žena. 

Najčitaniji članci